Z pokračování Hledá se Nemo kouká rutina na sto honů. Doba nápaditosti Pixaru je ta tam

Martin Svoboda Martin Svoboda
26. 5. 2016 9:00
Zatímco Marvel se pod dohledem Disneyho změnil v nechybující blockbusterovou továrnu a Lucasfilm k tomu má nakročeno, kultovnímu animátorskému studiu Pixar se příliš nedaří. Novinka Hledá se Dory na tom podle nového traileru příliš nezmění.
Hledá se Dory - český trailer | Video: Disney

Ano, Pixar má za sebou všemi milované V hlavě vnímané jako comeback, jinak ale pod vedením Mickey Mouse spíš tápe. Spoléhá na pokračování, i u originálních filmů jako by mu docházel dech.

Stačí se podívat na Hodného dinosaura. Nyní přichází Hledá se Dory, pokračování jednoho z nejoblíbenějších a nejúspěšnějších animáků vůbec Hledá se Nemo, a rutina z něj kouká na sto honů.

Jistě není třeba ani naznačovat zápletku - místo Nema se ztratí rybka Dory, která trpí ztrátou dlouhodobé i krátkodobé paměti. Podle upoutávek se vrátí většina hrdinů a přibudou i noví. Strávíme nejspíš víc času na souši, jinak ale stejný tvůrčí tým předvede skoro určitě skoro stejný výsledek.

Pixar si udrží kvalitu na své standardní úrovni, kdy technická stránka filmu bude absolutní a děj neurazí nikoho krom těch, kteří kdysi prorokovali, že tohle studio jednou natočí opravdový dospělý film.

Takové myšlenky už jsou ale ze hry, Disney tlačí svou divizi do merchandisingového boje, takže se budují série plné barevných postaviček na pokračování. Doba neutuchající nápaditosti je ta tam, prodá se ale hodně vstupenek a ještě víc hraček. A nikdo z filmařů svou práci neodvede špatně. Jen by nejspíš své know-how dokázali zužitkovat lépe. Hledá se Dory dorazí do kin 16. června.

 

Právě se děje

Další zprávy