Z jeho snů se staly noční můry. Do Varů přijíždí snílek Johnny Depp

Tomáš Stejskal Tomáš Stejskal
18. 8. 2021 13:32
Nejprve hrál obyčejného kluka ze sousedství nebo středoškoláka, který je ve skutečnosti detektivem. Johnny Depp, jenž nyní přijíždí na filmový festival v Karlových Varech, proslul spoluprací s režisérem Timem Burtonem i snímky jako Mrtvý muž nebo Strach a hnus v Las Vegas. A samozřejmě coby kapitán Jack Sparrow z Pirátů z Karibiku. V posledních letech však zažívá pád.
Depp se poprvé objevil v hororu Noční můra z Elm Street z roku 1984. | Video: New Line Cinema

Mladík lapený do říše snů

Na plátně i obrazovkách začal jako obyčejný kluk, byť po indiánských a irských předcích zdědil nezaměnitelnou vizáž. A po těch německých zase jméno znamenající hlupák či pošetilec.

Johnny Depp, narozený roku 1963 v americkém Kentucky, jako by měl už v genech vepsáno, že je předurčen k rolím křehkých excentriků a snílků, jimiž se proslavil.

Už ve svém filmovém debutu, slavném hororu Noční můra z Elm Street z roku 1984, coby mladík ze sousedství pronáší takřka prorockou větu: "Skutečnost je nanic." Předznamenává tím, že brzy padne za oběť zabijákovi z říše snů Freddymu Kruegerovi. Zároveň ale jako by šlo o definici Deppových příštích nejslavnějších hrdinů.

 

Právě se děje

Další zprávy