Woody Allen zřejmě přečkal kauzu #MeToo. Nový film natočí s Christophem Waltzem

Reuters Kultura Reuters, Kultura
5. 6. 2019 11:15
Americký scenárista a režisér Woody Allen ve Španělsku během léta natočí svůj příští film, do nějž obsadil oscarového herce Christopha Waltze.
Woody Allen při natáčení se Selenou Gomezovou.
Woody Allen při natáčení se Selenou Gomezovou. | Foto: Bioscop

Pro třiaosmdesátiletého Allena to bude jeho první projekt od snímku Deštivý den v New Yorku, který byl v USA odložen kvůli nařčením souvisejícím s kauzou #MeToo.

Herec Christoph Waltz.
Herec Christoph Waltz. | Foto: ČTK/imago stock&people

Španělská produkční společnost MediaPro Studio včera oznámila, že Allen začne v červenci natáčet v San Sebastiánu. Snímek prý bude romantickou komedií o americkém páru, který navštíví zdejší filmový festival.

Rakouský herec Christoph Waltz, jenž získal Oscara za výkon ve snímcích Quentina Tarantina Nespoutaný Django a Hanebný pancharti, má v Allenově novince účinkovat po boku americké herečky Giny Gershonové, Španělky Eleny Anayi a Francouze Louise Garrela.

"Ten film splňuje všechny předpoklady pro to, co jsme si navykli očekávat od režiséra Allenova ražení: inteligentní scénář a prvotřídní mezinárodní obsazení," uvedla společnost MediaPro.

Datum premiéry ani název zatím nejsou známy.

Woody Allen naposledy natočil Deštivý den v New Yorku, který se však do amerických kin nedostal. Společnost Amazon Studios ho vloni odmítla distribuovat poté, co se do médií vrátila nařčení vůči Allenovi z toho, že roku 1992 údajně sexuálně obtěžoval svou adoptovanou dceru.

Allen nařčení již desítky let odmítá a nikdy nebyl obviněn.

Woody Allen (vpravo) poslední dobou spolupracuje s italským kameramanem Vittoriem Storarem.
Woody Allen (vpravo) poslední dobou spolupracuje s italským kameramanem Vittoriem Storarem. | Foto: Bioscop

Letos v únoru režisér zažaloval Amazon, od nějž požaduje 68 milionů dolarů jako kompenzaci za to, že firma porušila dohodu a neuvedla do kin ani Deštivý den v New Yorku, ani s Allenem nehodlá spolupracovat na třech dalších titulech, jak stálo v jejich smlouvě.

Amazon je přesvědčen, že smlouvu vypověděl z opodstatněných důvodů.

Držitel čtyř Oscarů Woody Allen má v Hollywoodu momentálně nelehké postavení. Někteří herci se od něj v letech 2017 a 2018 distancovali kvůli obavám z toho, aby nebyli spojováni s někým obviněným v kauze #MeToo.

Allenův předminulý film, Kolo zázraků z roku 2017, utržil v USA a Kanadě jen 1,4 milionu dolarů a dalších 14,5 milionu dolarů v zahraničí.

Tento týden česká distribuční společnost Bioscop oznámila, že Allenův loňský Deštivý den v New Yorku uvede do českých biografů 26. září.

Snímek vypráví o dvou mladých lidech, kteří přijíždějí do New Yorku na víkend a špatné počasí jim připraví sérii nečekaných dobrodružství. Ve snímku účinkují Timothée Chalamet, Elle Fanningová, Jude Law, Selena Gomezová nebo Diego Luna.

Trailer z filmu Deštivý den v New Yorku

Allenův film Deštivý den v New Yorku bude mít premiéru v září. | Video: Bioscop
 

Právě se děje

Další zprávy