Woody Allen dostane na Zlatých globech cenu. Přijde?

Kultura ČTK Kultura, ČTK
14. 9. 2013 11:10
Allen získá cenu Cecila DeMilla za celoživotní dílo
MFF v Cannes - Woody Allen a Naomi Watts
MFF v Cannes - Woody Allen a Naomi Watts | Foto: Reuters

Los Angeles - Woody Allen v lednu při udělování Zlatých globů dostane cenu Cecila DeMillea za celoživotní dílo. O Allenovi je ale známo, že si pro filmové ceny nejezdí.

"Nikdo si tuto cenu nezasluhuje víc než Woody Allen. Filmu přispěl fenomenálním způsobem, je opravdovým mezinárodním pokladem," řekl předseda sdružení zahraničních novinářů Theo Kingma.

Čtěte také
Recenze: Woodyho snobové rozhodně nežijí sladký život

Nový Allenův film Jasmíniny slzy má velký úspěch a počítá se, že bude zařazen do soutěže o letošní nejlepší filmy. Zlatý globus i Oscara Allen získal nedávno za scénář k filmu Půlnoc v Paříži.

DeMilleovou cenou za životní dílo byli v minulosti oceněni například herci Morgan Freeman a Robert De Niro nebo režiséři Martin Scorsese a Steven Spielberg.

Allenova nechuť účastnit se předávání cen se asi nejvíce zapsala do povědomí výrokem z filmu Annie Hallová, za nějž slavný Američan získal čtyři Oscary a Zlaté Globy. Citoval v něm Groucho Marxe, když řekl, "nikdy bych nechtěl patřit k žádnému klubu, jehož členem by byl někdo jako já".

Zlaté globy uděluje Sdružení hollywoodských zahraničních novinářů a tato ocenění obvykle napoví, kdo by mohl získat Oscary.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com
 

 

Právě se děje

Další zprávy