Will Ferrell si v komedii zahraje prezidenta Reagana v době, kdy trpěl demencí. Potomci se zlobí

mad
30. 4. 2016 12:00
Americký herec Will Ferrell ztvární v nové komedii amerického prezidenta Ronalda Reagana, v jeho druhém funkční období, když už údajně trpěl demencí. Film má být politickou satirou s komediální zápletkou. Proti snímku se však ohradili syn a dcera Reagana, podle nichž Alzheimerova nemoc je vážná, zabijí a není na ní nic vtipného.
Americký herec Will Ferrell
Americký herec Will Ferrell | Foto: Reuters

Americký komik a herec Will Ferrell si zahraje amerického prezidenta Ronalda Reagana. Film se jmenuje Reagan a herec jej bude i produkovat, informoval The Guardian.

Scenáristou filmu je Mike Rosolia, který se dostal v roce 2015 na tzv. "Black list", což je seznam, který obsahuje nejoblíbenější scénáře, které dosud nebyly zfilmovány.

Snímek má být zábavnou politickou satirou a vyprávět o ambiciózním stážistovi v Bílém domě, který dostane náročný úkol. V druhém prezidentském období (1985-1989) republikán Reagan začne trpět demencí a stážista ho musí přesvědčit, že hraje prezidenta ve filmu, jak se píše v oficiální synopsi.

Ve skutečnosti však Reagan oznámil až v roce 1994, že byl diagnostikován Alzheimerovou chorobou. Existují však spekulace, že vykazoval symptomy své nemoci již dříve.

Michael Reagan a Patti Davis, děti prezidenta Reagana, Ferrellův film však kritizují. Syn na svém Twitteru napsal, že to je nehoráznost a Ferrell by se měl stydět, neboť Alzheimerova choroba zabíjí a není to žádný vtip. V dalším tweetu sdílel odkaz na článek, který o filmu informoval, a napsal: "Alzheimer není komedie!" Dcera pak na svém webu zveřejnila otevřený dopis Ferrellovi, v němž vysvětluje svůj postoj.

 

Právě se děje

Další zprávy