Výkonnost Jamese Bonda zřejmě vyzkouší oscarový otrok

8. 4. 2014 15:16
Roli padoucha ve čtyřiadvacáté bondovce si podle nejnovějších spekulací zahraje na Oscara nominovaný Chiwetel Ejiofor. Známe hlavní argument režiséra Sama Mendese.
Protívníci v nové bondovce: Daniel Craig a Chiwetel Ejiofor.
Protívníci v nové bondovce: Daniel Craig a Chiwetel Ejiofor. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Zatímco o Javieru Bardemovi jako darebákovi Silvovi v poslední bondovce Skyfall nikdo nepochyboval, jméno nového padoucha, který bude zkoušet výkonnost agenta 007 Jamese Bonda, může překvapit.

Chiwetel Ejiofor totiž zatím uplatnil své nezpochybnitelné charisma spíš v rolích "klaďasů". Své výjimečné herecké kvality naposledy potvrdil v oscarovém dramatu Steva McQueena 12 let v řetězech, kde si zahrál Solomona Northupa, svobodného muže, který se na dlouhou dobu ocitl v postavení otroka na americkém Jihu. Snad jedinou zápornou postavu v hollywoodském blockbusteru ztvárnil Ejiofor ve snímku Alfonsa Cuaróna Potomci lidí.

Sam Mendes o něm podle serveru Variety nicméně uvažuje pro čtyřiadvacáté dobrodružství Jamese Bonda. Možná největším argumentem pro volbu je sci-fi thriller Serenity od Josse Whedona, kterému tento film vedle Buffy, přemožitelky upírů otevřel cestu k režii Avengers, třetího nejvýdělečnějšího snímku všech dob.

Chiwetel Ejiofor vraždí v Serenity. Podívejte se.
Chiwetel Ejiofor vraždí v Serenity. Podívejte se.

V Serenity, filmovém pokračování seriálu Firefly, si Chiwetel Ejiofor zahrál děsivě horlivého agenta vládnoucí Aliance. Vynikal zejména v tom, jak dokázal přinutit své oběti páchat harakiri obřadním mečem. Po zhlédnutí této kreace jistě dají diváci Mendesovi za pravdu a budou se ptát, proč potenciál Ejiofora pro role záporáků nevyužil Hollywood v daleko větší míře už dříve.

Čtyřiadvacátý film o Jamesi Bondovi se má začít natáčet letos v říjnu a přijde do kin 6. listopadu 2015.

O roli "nula nula sedmičky" už delší dobu není pochyb. Ještě nejméně jednou se Bondem stane Daniel Craig, roli jeho šéfa převzal už na konci Skyfallu Ralph Fiennes, jako Q se objeví znovu Ben Whishaw a Monneypenny si téměř jistě znovu zahraje Naomie Harris. Další podrobnosti o chystaném nástupci nejúspěšnější bondovky historie zatím nejsou známé.

 

Právě se děje

Další zprávy