Všichni asi nejsme Karamazovi, naznačují výsledky kin

Irena Hejdová Irena Hejdová
29. 4. 2008 11:10
Nový Film Petra Zelenky vidělo zatím 7 795 diváků
Martin Myšička a Ivan Trojan ve filmu Karamazovi.
Martin Myšička a Ivan Trojan ve filmu Karamazovi. | Foto: Mateusz Skalski

Praha -  Nepřilákala slavná jména v hlavních rolích - Ivan Trojan, David Novotný, Igor Chmela či Lenka Krobotová, ani jméno režiséra Petra Zelenky, autora úspěšných hitů Knoflíkáři, Rok ďábla či Příběhy obyčejného šílenství.

Víkendová bilance filmu Karamazovi je 5 560 diváků. Snímek do kin vstoupil minulý čtvrtek, celkem ho zatím navzdory nesporným kvalitám i příznivým recenzím vidělo pouhých 7 795 diváků a vydělal tak hubených 760 tisíc korun.

Možná cílová skupina filmu - se sloganem Všichni jsme Karamazovi - byla unavená po demonstracích proti obstrukcím pražských divadel ze strany magistrátu; i ty ostatně svědčí o úrovni českého vkusu a kultury.

Reputaci si mají diváci šanci napravit už v těchto dnech: film Karamazovi se hraje nejen v menších kinech typu pražské Lucerny či Evaldu, ale i i v multiplexech sítě Palace a Village.

Karamazovi si nárokují diváka, ale rozhodně to není umělecká nuda. Jenže do kina se dnes nechodí za kulturou, ale za odpočinkem - to krom bídného výsledku Karamazových dokládají i umístění dalších filmů v žebříčku. První dvě pozice stále drží dvě české třeskuté komedie.

Takovou normální rodinku po dvou týdnech v kinech vidělo přes varování kritiků 79 tisíc diváků a její tržby se šplhají k desetimilionové hranici.

Vinařské Bobule se drží na předním místě už pět týdnů; aktuálně na druhé pozici se ziskem 189 tisíc diváků a 23 milionů korun.

Třetí místo patří americké parodii Suprhrdina, čtvrté animovaným Lovcům draků, šesté animovanému Hortonovi - ano, a co děti, mají si kde hrát?

Až na sedmém místě dlí Venkovský učitel Bohdana Slámy s aktuálním ziskem 131 tisíc diváků a 16 milionů korun.

Osmé místo patří nevalné romantické komedii Bláznovo zlato, deváté pak Útěku do divočiny, v němž Emile Hirsch pod režijním vedením Seana Penna vede svůj donkichotský boj za svobodu a nezávislost. Pod jeho vlivem může o úniku do divočiny začít uvažovat i oněch 7795 diváků…

 

Právě se děje

Další zprávy