Všem přátelům v Česku: Nejste debilové

Hej
16. 5. 2007 14:30
Eli Roth a Bijou Phillips se nám omlouvají

Praha - Herečka Bijou Phillips je jednou ze tří Američanek, které se v druhém dílu kultovního hororu Hostel utkají s krvežíznivými zbohatlíky. K pramalé radosti Slováků se tak stane v Bratislavě, kterou ovšem ve filmu ztvárnil Český Krumlov.

Není ale vyloučené, že si herečku ještě předtím zaslouženě podají Češi. V rozhovoru pro časopis Stuff je totiž označila za debily, kteří pořád jen žvaní o komunistické minulosti, a navíc ji nenechají kouřit v obchodech.

ČTĚTE TAKÉ: Hostel už brzy zalije krev amerických studentek

Zpráva se stala vděčným tématem českého bulváru a herečka - spolu s režisérem Eli Rothem - vzápětí vydala dementi svého předchozího vyjádření.

V dopise nadepsaném Všem našim přátelům z České republiky režisér Eli Roth píše: "Po přečtení rozhovoru jsme byli s Bijou upřímně šokováni. Pro Bijou bylo natáčení v Praze úžasnou zkušeností a nikdy v životě by o lidech z České republiky neřekla nic podobného."

Hostel II
Hostel II | Foto: Falcon

Bulvár podle Rotha s oblibou vykresluje Bijou Phillips jako věčnou potížistku a rozmazlené divoké dítě Hollywoodu, které tráví čas na divokých večírcích se svou kamarádkou Paris Hiltonovou. "Spousta Čechů bohužel neví o jejích odvěkých problémech s bulvárními novináři... Se spoustou šílených a nesmyslných zpráv se musela potýkat už jako teenager," lituje ji Roth.

A sama Bijou Phillips dodává, že v Česku si během natáčení vytvořila mnoho přátel. "Když tam jsem, cítím se jako doma," dodává nadšeně. "Chci, aby všichni lidé z Česka věděli, že jsem ve všech rozhovorech mluvil o jejich zemi jako o místě, které je skvělé pro natáčení i bydlení. A budu tak činit i nadále," vzkazuje zdejšímu lidu.

Hostel II do českých kin vstoupí za necelé dva měsíce, 12. července. První díl byl před rokem v Čechách a na Slovensku natočen za pouhých 5 milionů dolarů, v kinech následně vydělal 80 milionů dolarů, na DVD ještě o 100 milionů víc.

 

Právě se děje

Další zprávy