Vrací se suverénně nejhorší žák Viki Cabadaj

Irena Hejdová Irena Hejdová
11. 6. 2008 8:58
Sněženky a machři po 25 letech už se připomínají
Foto: Jiří Hanzl

Praha - Na konci května padla poslední klapka filmu Sněženky a machři po 25 letech. A přestože ještě není úlně hotovo, produkce už zbrojí v médiích na podzimní premiéru v počtu čtyřiceti kopií.

„Je třeba dotočit několik obrazů, které se nestačily natočit v exteriérech Krkonoš," dodává mluvčí filmu Dana Voláková.  Občas si totiž se štábem hodně pohrálo počasí. Produkce se tak záhy chystá na dotáčky v zahraničí a na umělém sněhu.

Scénář Ivo Pelanta a Radka Johna začíná, když se náhle setkají profesor Karda, Viki Cabadaj a Marika. To všechno odstartuje svolání staré party do horského střediska v Peci pod Sněžkou.

Foto: Aktuálně.cz
Idol ze Sněženek a machrů se změnil v zoufalce
Viki zase ukáže, jak umí dřepkins
Rozhovor se Suchánkem: Jak se točí dřepkins?
S Cabadajem si dřepkins zakřičí i Neumannová
Sněženky a machři se vrátí. Po 25 letech

Film vstoupí do kin se sloganem Co uděláte, když se vaše 25 let stará platonická láska stane skutečnou? „Možná všechno a možná nic, možná zjistíte, že to, co se za 25 let nestihlo, se už nezvládne," naznačují tvůrci. O moc více se neví.

Známé je ale samozřejmě herecké obsazení. Vrátí se Radoslav Brzobohatý jako profesor Karda, Veronika Freimanová jako Hanka a samozřejmě ústřední trio - Michal Suchánek jako Karel Mácha, Václav Kopta jako Radek Převrátil a zejména Jan Antonín Duchoslav jako Viki Cabadaj.

Po malé roli v Rafťácích se vrací k filmu po dvacetiletí, v němž se živil jako podnikatel s dámskými vycpávkami, instruktor lyžování a osvětlovač. Tvůrci ho vybavili množstvím hlášek a doufají, že zlidoví stejně jako staré „vydrž, Prťka, vydrž".

Z USA přijela vylepšena kosmetickými operacemi a solárkovým opálením představitelka Mariky Eva Jeníčková. Krom známých tváří z originálu Karla Smyczka se ve  filmu objeví i mladá generace.

Jak se baví Sněženky a machři 2

  • Viky Cabadaj - Promiňte - já jsem v šoku... mohu si na vás šáhnout? Můj milovaný profesor!
  • Profesor Karda - Můj suverénně nejhorší žák za třicet let učitelské praxe...
  • Viky Cabadaj - My jsme teď tvoje maminka... A ty si strčíš ten hák pod prdel!
  • Radek Převrátil - Jedu se tam vožrat, ne voženit!
  • Viky Cabadaj - Sním či bdím? Jsi to ty, Mariko? Objekt mých chlapeckých snů a nočních polucí? Má první a poslední velká láska, má jediná prohraná sázka…
  • Karel Mácha - To nejsi vůl, to jsi nebezpečný precedens!
  • Viky Cabadaj -Naprosto nepoužitelný auto. Na hory to nevyjede, souložit se v tom nedá, kamaráda to z bryndy nevytáhne.

Zosobní ji Juliana Johanidesová v roli dcery Vikiho Cabadaje a Jakub Prachař jako mladý Mácha. Ve filmu se měl původně objevit i sám Smyczek, nakonec se pokračování obejde bez jeho účasti. Diváci snad vezmou zavděk Kateřinou Neumannovou v roli sebe samé jako instruktorky lyžování.

Režisérem je Viktor Tauš, který má za sebou autobiografický drogový debut Kanárek a spolupráci na nevalně přijatém debutu Michala Krajnáka Poslední plavky. Stejně tak i tady dojde na product placement, když se Marika Kardová objeví se značkovými zlatými lyžemi.

Film by měl vstoupit do kin už na podzim v dechberoucím počtu 40 kopií, které lze vysvětlit snad jen popularitou originálu. Produkce tak nic neponechává náhodě - zásobuje bulvární tisk informacemi o vztahu režiséra a hlavní herečky i reportážemi z „příliš uvolněného" natáčení a seznamem hlášek.

Nabízí i veselé historky včetně poněkud lechtivého příběhu o jeho členovi, který v sexuálním opojení vpadl do místní samoobsluhy a vysloužil si obvinění z vloupání.

Produkce se do médií dostala i méně líbivým způsobem - výměnami producentů i finančními problémy, které vyvrcholily neuhrazením ubytování a dalších služeb. Vše už je ale prý vyrovnáno.

 

Právě se děje

Další zprávy