Vorel točí Instalatéra z Tuchlovic, novou komedii s Kohákem

ČTK ČTK
8. 6. 2015 10:07
Točit se bude až do listopadu z velké části v obci Tuchlovice nedaleko Prahy ve skutečném domě skutečného instalatéra.
Jakub Kohák
Jakub Kohák | Foto: DVTV

Praha – Po divácky úspěšných filmech Gympl a Vejška začal režisér Tomáš Vorel natáčet vesnickou komedii Instalatér z Tuchlovic s Evou Holubovou a Jakubem Kohákem v hlavních rolích.

Hrdinou je muž, který všem všechno opraví, ale vlastní život spravovat nedokáže. Tvůrce televizních reklam Kohák, známý například ze seriálu Okresní přebor, se v hlavní roli objeví poprvé.

"Čtyřicetiletý Luboš Cafourek je svérázný instalatér z vesnice Tuchlovice u Prahy. Je zručný a poctivý, se vším si poradí, žádné práce se nikdy nezalekne. Nemá auto, za zákazníky jezdí na kole nebo autobusem či se nechá vozit. Mobil nepoužívá, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka, která mu také vaří, nakupuje, pere, dělá účetnictví a řídí chod celé domácnosti," přiblížila scénář mluvčí projektu Uljana Donátová.

Titulní hrdina má podle ní vždy na všechno vtipnou odpověď, ale praktický a společenský život mu uniká mezi prsty. Za práci si nedokáže říct pořádné peníze, kamarádům opravuje zadarmo a to, co vydělá, hned utratí za jídlo pro toulavé kočky či prosází. A hlavně - všechny jeho pokusy o kontakt se ženami končí fiaskem.

"Celý příběh je napsán podle skutečných postav, točíme na skutečných místech. Poctivý, šikovný řemeslník, který si nedokáže říci ani o lásku, ani o peníze," komentoval to autor scénáře, režisér, kameraman a producent Tomáš Vorel, který se svým hrdinou hluboce soucítí.

Film vzniká v produkci společnosti VorelFilm. Ve filmu kromě Evy Holubové, která filmy Tomáše Vorla prochází již od jeho studentských snímků, a Jakuba Koháka dále hrají Petra Špalková, Filip Blažek, Jan Budař, Petr Čtvrtníček, Tomáš Matonoha a Bára Poláková.

Boj s piráty se nedá vyhrát, přišel jsem o desítky milionů korun, říká režisér Tomáš Vorel, který dal film Gympl zdarma na server YouTube. Teď zvažuje, že dá svůj nový film na YouTube rovnou. | Video: Martin Veselovský
 

Právě se děje

Další zprávy