Nejsprostší film historie: Získá za něj DiCaprio Oscara

pej
Aktualizováno 14. 1. 2014 8:27
Vlk z Wall Street sklízí kromě nadšených diváckých ohlasů i rozporuplné kritiky.
Leonardo DiCaprio hraje o Oscara
Leonardo DiCaprio hraje o Oscara | Foto: bontonfilm

Příběh o Jordanu Belfortovi, který se z obyčejného makléře vyšvihne mezi esa na Wall Street, je již pátým společným filmem dvojice Scorsese-DiCaprio.

Vlk z Wall Street se zároveň zapsal hned několikrát do filmové historie. Zazní v něm totiž 506krát vulgární slovo "fuck" a navíc mu americká komise, která posuzuje přístupnost filmů, udělila kvůli scénám s drogami, sexem a alkoholem přísný rating přístupnosti.

Leonardo DiCaprio si za herecký výkon v roli finančníka odnesl Zlatý glóbus. Zda jeho výkon ocení i Akademie filmového umění a herec konečně získá zlatou sošku Oscara, bude jasné už 2. března.

Trailer k filmu Vlk z Wall street
Trailer k filmu Vlk z Wall street

Vlk z Wall Street sklízí kromě nadšených diváckých ohlasů i rozporuplné kritiky. Přečtěte si, jaký dojem zanechal film u zahraničních recenzentů:

"Neukázněný a odvážný snímek. Absolutně nejlepší spolupráce Leonarda DiCapria a Martina Scoreseseho, ze které možná Akademie dostane infarkt," Rob James, Total Film.

"Vlk z Wall Street je vtipně vyprávěný skutečný příběh s výborným hereckým obsazením, které umocní celkový dojem," Andrew O´Hehir, Salon.com.   

"Old-school styl Martina Scorseseho a nezaměnitelné herectví Leonarda DiCapria dodaly šťávu cynickému příběhu špatných hochů z Wall Street," Scott Foundas, Variety.

"Nikdy jsem si nemyslel, že to řeknu, nicméně Martin Scorsese natočil tříhodinový snímek bez jakékoliv nové perspektivy a přesvědčivé postavy. Důkaz tří mučivých hodin strávených v kině naleznete právě ve snímku Vlk z Wall Street," Lawrence Toppman, Charlotte Observer.

"Vlk z Wall Street je sporadicky zábavný, na druhou stranu nikdy nudný. Nicméně plný zbytečností, vulgarit a beztvarosti," Lou Lumenick, New York Post.

 

Právě se děje

Další zprávy