Vlk z Wall Street má z českých kin dalších jedenáct milionů

ČTK Kultura ČTK, Kultura
28. 1. 2014 11:51
Film Martina Scorseseho je v českých kinech zatím nejúspěšnějším oscarovým kandidátem. Uspěla i komedie Tomáše Vorla Vejška.

Praha - Americký hit Vlk z Wall Street s Leonardem DiCapriem v titulní roli, nominovaný na pět Oscarů, skončil podruhé v čele víkendové návštěvnosti českých kin.

Příběh z prostředí prohnilých finančníků před plátna přilákal 48 049 diváků. Celkem jich během dvou týdnů nasbíral na 150 tisíc, na tržbách vydělal 21 milionů korun.

Vejška Tomáše Vorla, která je volným pokračováním jeho úspěšné komedie o graffiti Gympl, skončila podle informací Unie filmových distributorů druhá s návštěvností 46 541 lidí.

Za ní je komedie Jiřího Vejdělka Něžné vlny, která má už celkem na kontě 170 tisíc diváků. V pokladnách kin nechali 23,3 milionu korun.

První pětici uzavírají americké snímky Ledové království a Hobit: Šmakova dračí poušť.

Oscarový hit 12 let v řetězech, nominovaný na devět zlatých sošek, je na šestém místě tabulky. V českých kinech ho bezprostředně po premiéře vyhledalo jen 5305 lidí.

Z českých filmů se na šestnáctém místě tabulky stále drží záznam představení Jaroslava Duška Čtyři dohody s celkovou návštěvností 23 142 zájemců.

 

Právě se děje

Další zprávy