Vítěz Českého lva za nejlepší dokument je zdarma online

Kultura Kultura
18. 9. 2012 15:39
České dokumenty jsou zdarma je zhlédnutí na stránce Doc Alliance Films
Dokument Pod sluncem tma získal Českého lva
Dokument Pod sluncem tma získal Českého lva | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Pět českých dokumentárních Doc Alliance Films.

Uvidíte zde film Pod sluncem tma, nejlepší dokument roku 2011 na MFDF v Jihlavě, který také získal Českého lva nebo cenu Asociace českých filmových klubů na festivalu Finále v Plzni. Snímek režiséra Martina Marečka vypráví o dvou českých rozvojových expertech v odlehlé části Zambie.

Dále můžete zhlédnout filmy EM a ON režiséra Vladimíra Michálka o písničkáři Xavieru Baumaxovi a severočeském básníkovi Em Rudenkovi, Rock života Jana Gogoly o frontmanovi kapely Katapult Oldovi Říhovi, Venku režisérky Veroniky Sobkové, časosběrný dokument o třech lidech opouštějících vězení, a Závod ke dnu Víta Janečka o otázkách práce a nezaměstnanosti.

"Po festivalovém uvedení a kinodistribuci je důležité, aby tato selekce filmů znamenitých českých dokumentaristů žila dál a byla zpřístupněna těm, kterým jejich lokální kino dokumenty neuvedlo. Náš portál filmy zpřístupní divákům na internetu a to nejen na území ČR, ale i za její hranice," říká Diana Tabakov z portálu Doc Alliance Films. Pod sluncem tma a Závod ke dnu budou na webu ke stažení také za poplatek v AVI a DVD kvalitě.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy