Mel Gibson natočí válečné drama o vojákovi, co odmítl zbraně

mad
30. 7. 2015 16:39
Jednu z hlavních rolí filmu Hacksaw Ridge, který bude zasazen do druhé světové války, získal Vince Vaughn. Jeho postava seržanta bude připravovat vojáky na boj.
Vince Vaughn
Vince Vaughn | Foto: ČTK

Praha – Americký herec Vince Vaughn, který se momentálně objevuje na televizních obrazovkách v druhé sezóně seriálu HBO Temný případ, si zahraje ve filmu Hacksaw Ridge na motivy skutečných událostí. Jeho obsazení oznámil web Deadline. Režisérem snímku je Mel Gibson.

Vaughn se ve filmu objeví po boku herců Sama Worthingtona a Andrewa Garfielda, který ztvární hlavní roli Desmonda T. Dosse. Ten byl vojákem v druhé světové válce a kvůli svému náboženskému vyznání odmítal nosit zbraň. I tak se mu podařilo zachránit mnoho životů svých spolubojovníků a po skončení války obdržel Medaili cti.

Vaughn si zahraje seržanta Howella, který má být Dossovým nadřízeným s úkolem připravit vojáky na boj. Vojínův odpor k užívání zbraní je ale neuposlechnutí rozkazu. Po Temném případu bude tato role dalším příspěvkem do jeho střídmého repertoáru vážných postav – proslavil se hlavně jako komediální herec. V českých kinech se naposledy objevil v Pozdravech ze spermabanky (2013).

Gibson se k režii vrací po devítileté pauze, naposledy natočil film Apocalypto (2006). Scénář ke snímku Hacksaw Ridge napíšou Robert Schenkkan a Randall Wallace, s kterým Gibson spolupracoval i na pětioscarovém Statečném srdci (1995).

Premiéra filmu zatím nebyla stanovena.

Podívejte se na první ukázku z druhé série Temného případu
 

Právě se děje

Další zprávy