Víkend v TV: Banáni, Až přijde kocour, Vlčí jáma

Marie Dostálová
27. 10. 2011 0:08
Jaký kvalitní film se dá zhlédnout tento víkend v televizi? Vsaďte na české snímky
Podívejte se v neděli na komedii slavného režiséra Woodyho Allena
Podívejte se v neděli na komedii slavného režiséra Woodyho Allena | Foto: Reuters

Jaký kvalitní film by vám neměl tento víkend uniknout v televizi? Přinášíme vám několik zajímavých tipů na sobotu a neděli.

Nešťastný trojúhelník

Ve 14.45 vysílá CSfilm psychologické drama Vlčí jáma (1957) režiséra Jiřího Weisse, který natočil např. známý film Romeo, Julie a tma (1959). Snímek je kvalitním dramatem s psychologicky tíživou atmosférou o tragédii nešťastného manželství z dob první republiky. V hlavní rolích uvidíte vynikající Janu Brejchovou, Jiřinu Šejbalovou a Miroslava Doležala.

Bílá nemoc podle Čapka

V sobotu v osmnáct hodin si na téže stanici (CSfilm) nenechte ujít československou adaptaci slavného Čapkova dramatu Bílá nemoc. Film z roku 1937 režíroval Hugo Haas, který také ztvárnil hlaví roli - doktora Galéna. Snímek nabízí řadu kvalitních hereckých výkonů (Zdeněk Štěpánek, Jaroslav Průcha či Václav Vydra st.) a mrazivou atmosféru válkou ohrožené země.

Neděle: Satira s Werichem a Woody Allen

V neděli v půl třetí odpoledne vysílá první program České televize satirickou komedii Až přijde kocour (1963) režiséra Vojtěcha Jasného. Film, který si dělá legraci z lidské hlouposti a pokrytectví nabízí mnoho skvělých herců od Jana Wericha v dvojroli přes Vlastimila Brodského až k Jiřině Bohdalové a mnohým dalším.

V 17.35 na Cinemaxu poběží komedie Banáni (1971), kterou natočil slavný americký režisér Woody Allen. Film o věčném smolaři je plný inteligentního humoru, ironie vůči USA a navíc si v něm Allen zahrál hlavní roli, jak je u jeho filmů zvykem.


 

 

 

Právě se děje

Další zprávy