VIDEO V Úsvitu Planety opic šimpanzi vládnou Zemi

Kultura Kultura
24. 6. 2014 8:12
Podívejte se na nabitý trailer k akčnímu sci-fi Úsvit planety opic, které navazuje na úspěšný první díl Zrození planety opic.
Pusťte si nejnovější trailer k filmu Úsvit planety opic.

Video – Studio Twentieth Century Fox zveřejnilo finální trailer k filmu Úsvit planety opic. Snímek dějově navazuje na snímek Zrození planety opic, který běžel v českých kinech v létě 2011.

První díl režíroval nováček Rupert Wyatt, který filmu získal dobré kritické i divácké ohlasy. Při rozpočtu 93 milionů dolarů navíc film celosvětově utržil téměř půl miliardy. Úsvit planety opic točí Matt Reeves, od nějž můžete znát například thriller Monstrum (2008) nebo remake švédského upírského hororu Ať vejde ten pravý (2010).

Pokračování Planety opic se dle traileru ponese v temném duchu. Inteligentní šimpanz Caesar (Andy Serkis) kromě toho, že již dokáže mluvit, organizuje výpady proti lidem. Dvojka se odehrává deset let po událostech prvního dílu, kdy Caesar uprchl se smečkou lidoopů do lesů poblíž San Francisca. Lidstvo mezitím téměř vyhladil agresivní virus.

Trailer nabízí řadu akčních scén v prostředí zanedbaného a opuštěného města a z ukázky je patrné, že boj o nadvládu bude neúprosný.

V hlavních rolích uvidíme Garyho Oldmana nebo Jasona Clarka. James Franco se jako vědec a vychovatel Caesara kvůli svému časovému vytížení již nevrátí.

Do českých kin Úsvit planety opic dorazí 17. července.

 

Právě se děje

Další zprávy