VIDEO Tom Hardy se vrací jako Šílený Max ve zběsilé jízdě

Kultura Kultura
11. 12. 2014 20:52
Podívejte se na první trailer k filmu Šílený Max: Zběsilá cesta v hlavní roli s Tomem Hardym. Premiéra na jaře 2015.
Šílený Max: Zběsilá cesta.
Šílený Max: Zběsilá cesta. | Foto: Warner Bros.

Praha – Do kin se blíží reboot série Šílený Max, která v 80. letech proslavila Mela Gibsona. Nového pojetí se ujal George Miller, který natáčel původního Šíleného Maxe (1979) a Šíleného Maxe 2 – Bojovníka silnic (1981).

Podívejte se na trailer k filmu Šílený Max: Zběsilá jízda.
Podívejte se na trailer k filmu Šílený Max: Zběsilá jízda.

Hlavní postavu Maxe v postapokalyptickém světě hraje Tom Hardy. Film se odehrává ve vyprahlé pouštní krajině, kde mezi sebou bojují lidé, aby si zajistili životní potřeby. Objevují se dva rebelové na útěku, kteří mohou být nadějí k obnovení řádu světa. Jedním z nich je Max (Hardy), muž činu spíše než slova, který se vypořádává se smrtí manželky a jejich dítěte. Ve filmu se také objeví Charlize Theron, jejíž postava Furiosa se snaží dostat přes poušť ke svému rodišti.

Šílený Max: Zběsilá cesta.
Šílený Max: Zběsilá cesta. | Foto: Warner Bros.

Podívejte se na první oficiální trailer, který by se dal označit jako „bizár roku“. Výrazné kamerové filtry uhodí do oka stejně jako šílené honičky na poušti a psychopatické pohledy zúčastněných. Vidíme drsné půtky mezi znepřátelenými skupinami, které se pronásledují a střílejí po sobě a  voice-over k tomu říká: „Všichni se zbláznili“. Mezititulky nás upozorňují, že se nacházíme ve světě bez naděje, zákona a slitování.

Autorem scénáře je sám režisér a také debutant Nick Lathourius. Kameramanem je John Seale, který nasnímal například Poseidona (2006) nebo Prince z Persie: Písky času (2010).

Šílený Max: Zběsilá jízda vtrhne do českých kin 14. dubna 2015.

 

Právě se děje

Další zprávy