VIDEO: Šestkrát Star Trek, Útok na Bílý dům a Wolverine

Kultura Kultura
3. 5. 2013 12:23
Channing Tatum zachraňuje Ameriku a Hugh Jackman bojuje se Stříbrným samurajem
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Hned šest scén, ze sci-fi dobrodružství Star Trek: Do temnoty sjednocených do jediného pětiminutového videa přibylo na internet ve stejný čas, jako se objevil druhý oficiální trailer k thrilleru Útok na Bílý dům a majitelé amertických kin si na CinemaCnu pustili vzrušující akci z Wolverina. Ať již jste teorista z přítomnosti, záškodník třiadvacátého století, nebo válčník Yakuzy s futuristickou technologií, správní hrdinové vám dají co proto!

Odvážně se vypravit tam...

Po australské premiéře již někteří fanoušci Star Treku vědí, kdo je doopravdy Kirkův nepřítel John Harrison. Ať už jsou potěšeni, nebo zklamáni, kritici nové dobrodružství od J.J. Abramse (Super 8, Mission Impossible III) Star Tek: Do temnoty převážně chválí.

Šestice scén navozuje zábavu z výprav, na něž se vypraví kapitán Kirk (Chris Pine), Spock (Zachary Quinto), Uhura (Zoe Saldana) a další členové posádky Enterprise. Mise na planetě primitivních mimozemšťanů je pouze úvodem k pronásledování nebezpečného sabotéra Johna Harrisona (Benedict Cumberbatch), jenž spáchal několik teroristických útoků na Zemi.    

Star Trek: Do temnoty v Čechách uvidíme od 6. června. 

 

Druhé obsazení Bílého domu

Společnost Columbia Pictures představila nový trailer na drama Útok na Bílý dům (White House Down). V nedávném Pádu Bílého domu zaútočila na sídlo amerického prezidenta skupina korejských teroristů, ale režisér Roland Emmerich (Den nezávislosti, Patriot) nechá Bílý dům obsadit žoldáky pod vedením teroristy Stenze (Jason Clarke).  Záchranu prezidenta (Jamie Foxx) a jeho dcery (Joey King) dostane za povinnost washingtonský policista John Cale (Channing Tatum), jehož nedávno odmítla vzít do svých řad Tajná služba.

Soudě dle traileru bude Útok na bílý dům odlehčeným akčním filmem. V českých kinech jej uvidíme od 18. července.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

S adamantiovou kostrou proti tachyonům

Ze CinemaConu k nám dorazil další příslib komiksové akce. Člen X-Menů, mutant Wolverine (Hugh Jackman) seznámil publikum před čtyřmi lety s příběhem svého původu a nyní vyráží do dalšího sólového snímku nazvaného prostě Wolverine. V režii Jamese Mangolda (Walk the Line, 3:10 Vlak do Yumy) cestuje muž s adamantiovou kostrou a regenerativními schopnostmi do Japonska, kde jej čeká boj s bossem Yakuzy jménem Shingen Yashida (Hiroyuki Sanada) a jeho levobočkem Kenuichim Haradou (Will Yun Lee) alias Stříbrným samurajem (Silver Samurai) ozbrojeným katanou s tachyonovou energií. Mezi další Wolverinovy protivníky bude patřit také bojovnice Viper (Zmije) imunní vůči jedům v podání Světlany Chodčenkové. Do mutanta se zamiluje Yashidova dcera Mariko (Tao Okamoto).   

S Wolverinem vyrazí Češi za dobrodružstvím 25. července.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy