VIDEO Režiséra Refna fascinuje hororový příběh Elisy Lam

Kultura Kultura
18. 5. 2014 14:15
Dánský režisér snímků Drive a Jen Bůh odpouští by rád natočil horor The Bringing založený na tajuplné vraždě studentky Elisy Lam.
Nicolas Winding Refn jako porotce na festivalu v Cannes.
Nicolas Winding Refn jako porotce na festivalu v Cannes. | Foto: Reuters

Video - Dánský režisér Nicolas Winding Refn způsobil loni rozruch v Cannes se svým krvákem Jen Bůh odpouští, v roce 2011 tamtéž okouzlil publikum atmosférickým snímkem Drive, za nějž získal cenu ze nejlepší režii. Letos sám bude vybírat adepty na Zlatou palmu jako člen nejdůležitější poroty.

Server Deadline během letošního festivalu přinesl zprávu, že Refn chystá nový horor s názvem The Bringing. Námět je založený na virálním videu Elisy Lam z hotelového výtahu v Los Angeles, jímž je prý režisér naprosto fascinovaný.

Je totiž údajně velkým fanouškem hororů, což samozřejmě není žádné překvapení pro diváky jeho krvavých představení jako jsou například i Barbar (Valhalla Rising) či Bronson.

Podívejte se na tajuplné video z posledních hodin života Elisy Lam.
Podívejte se na tajuplné video z posledních hodin života Elisy Lam.

A tak není divu, že ho upoutalo tajuplné video, které už na Youtube vidělo přes pět milionů uživatelů a stalo se předmětem mnoha spekulací. Elisa Lam byla kanadskou studentkou čínského původu, jejíž tragický příběh nenašel zatím žádné vysvětlení. Zmizela v lednu roku 2013 a později ji našli mrtvou ve vodní nádrži na střeše hotelu Cecile v Lost Angeles. Vyšetřovatelé zkoumali samozřejmě i zmíněné video z výtahu, na němž se dívka chová poněkud nevysvětlitelným způsobem. Každopádně jsou to poslední záběry z jejího života.

Dá se tedy očekávat, že snímek bude plný nadpřirozených či nevysvětlitelných motivů, ne nepodobných románu The Shinning od Stephena Kinga. Pokud tedy dostane Refn šanci námět natočit, vznikne v produkci Sony Pictures jistě hodně vzrušující dílo.

 

Právě se děje

Další zprávy