VIDEO Režisér J.J. Abrams vypustil hororového Cizince

Kultura Kultura
21. 8. 2013 8:11
Tvůrce Star Treku a Star Wars poprvé poodhaluje svůj utajený projekt
Foto: Aktuálně.cz

Video - J.J. Abrams patří mezi nejzajímavější filmaře své generace a slušnou část tohoto postavení si vysloužil právě díky schopnosti své dílo pojmout mimo hranice jediného média a už před jeho uvedením divákům zamotat hlavu.

Asi tedy nepřekvapí, že se svých reklamních manýr nevzdává a svůj další projekt propaguje opět velmi svérázně. Do světa vypustil minutové, hororově laděné video, aniž by o něm cokoliv prozradil, tedy kromě označení Stranger - Cizinec. Jedná se o trailer na film? Seriál? Reklama na jeho chystanou knihu? Nebo snad jím produkovanou počítačovou hru? Můžeme jen hádat.

J. J. Abams
J. J. Abams | Foto: Reuters

Ze strany Abramse jde jistě o navázání na vlastní tradice. Z virálních kampaní kultovního seriálu Ztraceni si dodnes mohou brát příklad všichni jeho následovníci. Bohaté a košaté bonusy rozeseté po celém internetu i mimo něj obohacovaly příběh o celé dějové linie a pro fanoušky otevíraly zcela nové výklady příběhu. Super 8 a Cloverfield těžily z tajemna a o projektech se dlouho nevědělo prakticky vůbec nic nad rámec názvu. Pro každý plakát museli fanoušci složitě prohledávat internet a sledovat různé nápovědy, jak se odměny dopátrat. I v propagaci blockbusterů jako Star Trek můžeme pozorovat podobné tendence nabídnout netradiční kampaň, vybízející k aktivnímu zájmu o dílo, nikoliv pouze pasivnímu čekání na premiéru.

Jen během úterka zhlédly video Stranger stovky tisíc uživatelů Youtube. O divoké teorie tedy není nouze. Všichni se shodují jen na tom, že pokud se jedná o film, jen těžko ho bude režírovat osobně Abrams - na to je jeho diář až příliš plný. Chystá se na režii sedmých Star Wars a stále nepadlo poslední slovo o třetím Star Treku.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy