VIDEO Neill Blomkamp točí sci-fi Chappie s Hughem Jackmanem

Kultura Kultura
7. 11. 2014 14:07
Podívejte se na první trailer k filmu Chappie o robotovi, který chce být jako člověk. Režíruje tvůrce snímků District 9 a Elysium.
Plakát k filmu
Plakát k filmu | Foto: Sony Pictures Entertainment

Praha – Režisér Neill Blomkamp se opět hlásí o slovo. Filmař původem z Jihoafrické republiky nyní zveřejnil trailer na svůj nový film Chappie o stejnojmenném robotovi, který dokáže myslet a cítit emoce.

Podívejte se na ukázku z filmu Chappie
Podívejte se na ukázku z filmu Chappie

Blomkamp je tvůrce s výrazným režijním stylem, který zahrnuje realistický přístup kombinující dokumentární přístup a autenticky působící vizuální efekty. Jeho celovečerní debut District 9 z roku 2009 o mimozemšťanech živořících na Zemi získal velmi kladné divácké i kritické ohlasy.

Druhý snímek Elysium (2013) s Mattem Damonem v hlavní roli si vedl už hůře, přesto jeho dystopická verze budoucnosti nabídla dynamickou podívanou s dravou kamerou a společensko-kritickým komentářem.

Sci-fi drama Chappie vypráví o mladíkovi Deonovi (Dev Patel), který zkonstruuje myslícího robota, jenž se v prostředí slumu postupně učí různým dovednostnem podobně jako dítě. V dalších rolích se objeví Sigourney Weaver (Avatar) nebo Hugh Jackman (X-Men: Budoucí minulost).

Autorem scénáře je Blomkamp společně Terrim Tatchelem, se kterým pracoval již na District 9 a krátkometrážním filmu Adicolor Yellow (2006). Premiéra Chappieho je naplánována na 6. března 2015.

 

Právě se děje

Další zprávy