VIDEO Satanisti, Mengele i prostituti míří do Světozoru

VIDEO Satanisti, Mengele i prostituti míří do Světozoru
Čarodějnice ze Zugarramurdi režiséra Álexe de la Iglesia pražskou část přehlídky. Jedná se o bláznivou komedii, která v sobě spojuje humor, morbiditu, satiru na klišé o španělském machismu i ironický náhled na separatistické tendence některých oblastí. Snímek byl nominován na cenu Goya v deseti kategoriích, osm z nich získal.
Děj se točí kolem skupiny přátel, kteří se rozhodnou pro poněkud neobvyklé přepadení. Po loupeži se zastaví v navarrské vesnici Zugarramurdi, kde byla v 16. století odhalena údajná komunita 40 čarodějnic. A řada z nich v očekávání příchodu matky všech čarodějnic provozuje černou magii až do současnosti.
Podívejte se na ukázku z filmu Čarodějnice ze Zugarramurdi.
Hra. Kuba není země pro mladé gaye. Film Hra se odehrává v Havaně, v chudinské čtvrti, na fotbalových hřištích. A je o zapovězené lásce. Ústřední dvojicí jsou prostitut a gambler Reinier a pohledný mladík Yosvani, který se nechává vydržovat svou přítelkyní. I Reinier má manželku a dítě. Vzájemné lásce se ale ani jeden z nich neubrání. Tato španělsko-kubánská koprodukce je dalším z filmů zachycujících neúprosnou degradaci Havany a pokrytecké přihlížení destrukci životů mnoha mladých lidí, kterým systém nenabízí smysluplnou budoucnost. Ústřední zápletka je založena na skutečných událostech, se kterými se režisér setkal při hledání námětu v prostředí havanských prostitutů. Ve filmu se kromě neherců v hlavních rolích objeví i Španěl Toni Cantó známý z filmu Vše o mé matce nebo Kubánec Luis Alberto García, kterého známe ze snímků Stevena Soderbergha nebo Benicia del Tora.
Podívejte se na ukázku z filmu Hra.
Foto: La Película
Kultura Kultura
17. 2. 2014 17:51
Vybrali jsme 10 nejzajímavějších titulů festivalu španělských filmů La Película. Přehlídka letos nezůstane jen v Praze, projekce se uskuteční i v Brně, Hradci Králové a Ostravě.

Foto, video - Devátý ročník festivalu španělských filmů La Película letos nabídne celkem devatenáct filmů včetně dvou letošních oscarových kandidátů v kategorii cizojazyčných snímků. Vybrali jsme deset nejzajímavějších snímků festivalu. Podívejte se na ukázky a fotografie.

V Praze se budou festivalové filmy promítat od 18. do 23. února v kině Světozor, 20. února začne přehlídka v Brně 24. února pak ještě v Ostravě a Hradci Králové.

Vstupenky stojí 80 až 110 korun, kompletní program je na webu festivalu.

 

Právě se děje

Další zprávy