VIDEO Které filmy z Cannes chce Karel Och přivézt do Varů?

Šimon Šafránek, Cannes
24. 5. 2014 22:33
Podívejte se na videorozhovor s uměleckým šéfem karlovarského festivalu Karlem Ochem v Cannes.
Podívejte se na rozhovor s uměleckým šéfem karlovarského festivalu Karem Ochem v Cannes. | Video: Šimon Šafránek

Cannes 2014 (od našeho spolupracovníka) - Na festivalu v Cannes nechyběli ani zástupci karlovarského festivalu. Programový ředitel Karel Och tam lovil výjimečné filmy, které letos doufá uvést.

V závěrečné třetině canneského festivalu jsme se potkali na břehu moře u česko-slovenského stánku v International Village. Pod větrným sluncem mi pověděl, že sleduje filmy ze soutěžní sekce i z vedlejších panelů.

Karlovarský festival má programovou uzávěrku týden po Cannes, a tak tady Karel Och spolu s Evou Zaoralovou a Ivanou Novotnou hledali zhruba patnáct nejlepších filmů, které by mohli ve Varech promítnout.

V době rozhovoru se Ochovi líbila hollywoodská satira Davida Cronenberga Maps To The Stars s vynikající Julianne Moore, a také černý kůň soutěže – povídkový soubor Wild Tales od argentinského režiséra Damiána Szifrona a producenta Pedra Almodóvara. Ukázky z obou filmů se objevují v našem videu.

Ochově týmu komplikují práci velcí američtí distributoři, kteří u filmů, jež by se mohly prosadit v oscarové sezóně, nepovolí až do podzimu žádné projekce – právě proto, aby mohli mediální masáž vystupňovat v době, kdy se rozhoduje o jednotlivých výročních cenách.

49. MFF Karlovy Vary se koná 4. až 11. července.

 

Právě se děje

Další zprávy