VIDEO Jurský svět poprvé ukázal dinosaury. I nostalgii

Kultura Kultura
Aktualizováno 26. 11. 2014 19:03
Podívejte se na první trailer z filmu Jurský svět, který chce navázat na úspěch prvního Jurského parku.
Podívejte se na první trailer k Jurskému světu

Video - Společnost Universal Pictures začala lákat na jeden z nejočekávanějších blockbusterů roku 2015, když vypustila první teaser k snímku Jurský svět a o několik dní později plnohodnotný trailer.

Podívejte se na první krátkou ukázku z filmu Jurský svět.
Podívejte se na první krátkou ukázku z filmu Jurský svět.

Čtvrté pokračování kdysi ikonického snímku Stevena Spielberga připravuje vcelku neznámý režisér Colin Trevorrow (naposledy na sebe upozornil snímkem Vlastní zbraň podmínkou). Zůstává velkou neznámou, proč si produkující Steven Spielberg vybral právě jeho. Ovšem sousloví "nezávislý režisér s mainstramovými prostředky" přece nikdy nezní špatně.

Film se odehrává dvaadvacet let po Jurském parku v plně funkční rezervaci dinosaurů na ostrově Isla Nublar. Další podrobnosti o scénáři, který režisér Treworrow přepsal ve spolupráci s Derekem Connolly z původní verze Ricka Jaffa a Amandy Silver (Zrození Planety opic, Úsvit planety opic), zatím nejsou k dispozici. Ovšem i tento fakt jistě odsunul původně plánovaný termín premiéry z roku 2014 na léto 2015.

Dinosauři samozřejmě nechybí, což dokazuje i první ukázka, která si lehce pohrává i s nostalgickými připomínkami prvního Jurského parku. Ostatně dvě pokračování za vzpomínku příliš nestojí.

V novém pokračování dinosauřího příběhu si zahrají Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Nick Robinson, Ty Simpkins, Vincent D'Onofrio, Irrfan Khan, Jake Johnson, Omar Sy a Judy Greer.

V českých kinech se na Jurský svět mohou diváci těšit od 11. června 2015.

 

Právě se děje

Další zprávy