VIDEO Johnny Depp hledá tajný kód k pokladu nacistů

Kultura Kultura
16. 8. 2014 10:43
Snímek Mortdecai střídá thriller se zábavnou taškařicí. Scenárista David Koepp, který opět zkouší režii, našel komického partnera v Johnny Deppovi.
Johnny Depp jako Mortdecai.
Johnny Depp jako Mortdecai. | Foto: Externí

Video - Na vyzrazení kompletní zápletky filmu Mortdecai si budeme muset počkat do příští upoutávky. Zatím se studio spokojilo se svěží a vtipnou charakterizací bizarní postavy Charlese Mortdecaie, která představuje další přídavek do panoptika výstředních osobností, které Johnny Depp dovede svou komickou náturou oživit.

Scénář je dílem Eric Aronson a vychází z knižní práce Kyrila Bonfiglioliho. O Mortdecaiovu pozornost a zájem hned několika dalších skupin včetně Britů a Rusů bude usilovat tajemná malba, která by majitele měla skrze tajný kód dovést k ztracenému bohatství nastřádanému nacisty. Barvité dobrodružství se odehrává v nejrůznějších koutech zeměkoule - od New Jersey, přes Moskvu až k závěru v Buckinghamshire.

Datum premiéry této kriminální komedie je v amerických kinech stanoveno na 6. únor 2015, nicméně česká premiéra zatím nebyla určena.

Populárního herce proslavila dlouholetá spolupráce s Timem Burtonem, s nímž vytvořil efektivní tvůrčí duo při vytváření ponurých příběhů v groteskním prostředí s výstředními postavami. Ale nejsou to jen postavy Střihorukého Edwarda, výjimečně špatného režiséra Eda Wooda, krvavého lazebníka Sweeneyho Todda nebo majitele továrny na čokoládu Willyho Wonky.

I mimo natáčení s vizionářským tvůrcem Timem Burtonem ztvárňoval postavy, které obyčejně nevystupují v oscarových dramatech. Světovou oblibu mu zajistil kapitán Jack Sparrow, který v pirátském dobrodružství vyplul na moře hned čtyřikrát, vloni indián Tonto v Osamělé jezdci a letos napůl umělá inteligence v Transcendenci. Mortdecai v této skupině zapadne.

Podívejte se na ukázku z filmu Mortdecai: Grandiózní případ s Johnny Deppem.
Podívejte se na ukázku z filmu Mortdecai: Grandiózní případ s Johnny Deppem.

Svižný vizuální humor i kulturní projevy asociálního charakteru dodaly upoutávce kouzlo. Některé momenty absurdního vtipu připomenou tvorbu Wese Andersona, včetně velmi sytých barev a stylizované postavy Mortdecaie. Upoutávka nechává zahlédnout i další známé tváře - Ewana McGregora (Star Wars, epizody I-III) nebo Gwyneth Paltrow (Iron Man). Hlavně však umně skrývá, do jaké situace se obchodník s uměním, který se pyšní dobře pěstěným knírem, zaplete.

 

Právě se děje

Další zprávy