VIDEO: Jobs by rád zopakoval Zuckerbergův úspěch

Kultura Kultura
23. 6. 2013 17:01
Podívejte se na ukázku z prvního filmu o počítačové legendě
Steve Jobs v roce 1992.
Steve Jobs v roce 1992. | Foto: Reuters

Video - David Fincher svým The Social Network dokázal, že muži za počítačem mohou být obstojnými filmovými hrdiny. Kdo jiný by ale měl po Marcu Zuckerbergovi získat prostor? Vlastně to vůbec není těžká otázka, Steve Jobs byl jistě kultovní postavou, ostatně si na této své roli zakládal a vědomě ji budoval. Po jeho smrti se tedy filmaři začali předhánět v tom, kdo jeho život zpodobní.

Ashton Kutcher jako Steve Jobs v roce 2013.
Ashton Kutcher jako Steve Jobs v roce 2013. | Foto: Aktuálně.cz

Jako první to stihli ne moc zkušený nezávislý režisér Joshua Michael Stern a rovnou debutující scenárista Matt Whiteley. Do hlavní role životopisu se stylizovaným názvem jOBS získali Ashtona Kutchera (Osudový dotek, Hlavně nezávazně), idol mnoha dívek a žen. Populární herec však musel zhubnout a „zošklivět", aby se Jobsovi alespoň vzdáleně podobal. Děj je navíc zasazen do období let 1971 až 2000, takže musel Kutcher trávit v maskérně při ztvárňování neustále staršího hrdiny jistě dost času. Poznají ho vůbec fanynky?

V prvním oficiálním traileru se snímek za pouhých devět milionů dolarů jeví jako typická odlehčenější komedie s náznaky dramatu. Rozhodně nemůžeme mluvit o výrazném prvním dojmu, což odpovídá rozporuplnému přijetí na festivalu Sundance.

Oficiální premiéra v USA je 16. srpna, v České republice zatím nebyla stanovena.

Aby paralel Jobsem a Zuckerbergem nebylo málo, chystá se ještě další životopis patrona firmy Apple, za nímž stojí rovnou scenárista Aaron Sorkin, který za The Social Network vyhrál Oscara. Na seznámení s tímto mnohem štědřeji financovaným kusem studia Sony si však ještě počkáme, zatím si musíme vystačit se zarostlým Kutcherem.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy