VIDEO: Hřebejkovy Líbánky odtajnily první ukázku

Kultura ČTK Kultura, ČTK
6. 6. 2013 18:09
Líbánky budou soutěžit na festivalu v Karlových Varech
Foto: Falcon

Praha - Film Jana Hřebejka Líbánky zveřejnil první trailer. Snímek uzavírá volnou trilogii, jejíž první dva snímky byly Kawasakiho růže a Nevinnost, bude soutěžit na festivalu v Karlových Varech. Právě tam bude mít světovou premiéru 29. června, v kinech se objeví 22. srpna.

"Společným jmenovatelem těchto snímků je tajemství skryté v minulosti, které po letech zasahuje do života postav. Každý film toto střetnutí zpracovává svébytným způsobem a v odlišném žánru," uvedla mluvčí produkční společnosti Uljana Donátová.
 
Líbánky představují pokračování dlouholeté spolupráce autorsko-režisérského tandemu Petr Jarchovský a Jan Hřebejk a již počtvrté spojují Hřebejka s jednou z nejobsazovanějších domácích hereček Annou Geislerovou. Držitelka pěti Českých lvů si dvě z těchto sošek odnesla právě za výkony v hlavních rolích Hřebejkových filmů Kráska v nesnázích (2006) a Nevinnost (2007).
 
Ve filmu Líbánky Geislerová hraje nevěstu Terezu, která se ve svůj svatební den vyrovnat se situací, jež může ovlivnit její právě začínající manželství i celý následující život. Nevěsta a ženich Radim (Stanislav Majer) již prošli neúspěšným manželstvím, jsou ale odhodláni zkusit to znovu a přesvědčeni, že tentokrát to vyjde. Na svatební hostině se však náhle objeví nezvaný host, u něhož není jasné, zda je to jen neškodný vetřelec, který se obvykle vmísí do davu s cílem zadarmo se najíst, nebo zda se vynořil z minulosti někoho ze svatebčanů.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com
 

 

Právě se děje

Další zprávy