VIDEO Hobit se blíží. Herci lákají na světovou premiéru

Kultura Kultura
3. 11. 2014 16:40
Herci z filmu Hobit: Bitva pěti armád oznámili světovou premiéru napjatě očekávaného zakončení trilogie.
Zákeřný drak Šmak
Zákeřný drak Šmak | Foto: Warner Bros.

Londýn – Pro fanoušky Hobita se přiblížila premiéra filmu. Třetí díl fantasy trilogie s podtitulem Bitva pěti armád bude mít světovou premiéru 1. prosince v Londýně, jak oznamují herci v krátkém propagačním videu.

Pozvánka na světovou premiéru posledního dílu Hobita
Pozvánka na světovou premiéru posledního dílu Hobita

Premiéra prvního dílu Hobit: Neočekávaná cesta se konala 2. prosince v Los Angeles, do běžné distribuce snímek vstoupil 13. prosince. Pokračování s názvem Šmakova dračí poušť se poprvé promítalo 28. listopadu ve Wellingtonu na Novém Zélandu, kde trilogie vznikala.

Bitva pěti armád by podle traileru měla být velkolepým vyvrcholením trilogie, která vznikla podle dnes již fantasy klasiky Hobit spisovatele J. R. R. Tolkiena. Filmy režíruje Peter Jackson, který je také spolu s Fran Walshovou a Philippou Boyensovou autorem scénáře.

Podívejte se na trailer k filmu
Podívejte se na trailer k filmu | Video: Warner Bros.

Ve videu Ian McKellen (čaroděj Gandalf) připomíná, že se blíží je konci 14 let trvající cesta, čímž naráží na trilogii Pán prstenů, která odstartovala prvním dílem s podtitulem Společenstvo prstenu, který vstoupil do kin v roce 2001.
Orlando Bloom, který hrál v Pánovi prstenů elfa Legolase a režisér ho prosadil i do Hobita, byť v předloze se jeho postava nevyskytuje, láká na skutečnost, že slavnostní premiéry se zúčastní i herci z pánoprstenovské trilogie.

Hobit: Bitva pěti armád vstoupí do českých kin 11. prosince, a to ve 2D, 3D verzi a ve vysokorychlostní HFR verzi, která nabízí 48 snímků za sekundu místo klasických 24.

 

Právě se děje

Další zprávy