VIDEO Cooper se stal nejobávanějším odstřelovačem v Iráku

jla
3. 10. 2014 14:17
American Sniper - nejnebezepečnější odstřelovač americké armády. Takový je podtitul nového filmu Clinta Eastwooda s Bradley Cooperem v hlavní roli.
Bradley Cooper ve filmu American Sniper.
Bradley Cooper ve filmu American Sniper. | Foto: Warner Bros.

New York - Vůbec první trailer k filmu American Sniper ukazuje, že Bradley Cooper v hlavní roli odstřelovače Chrise Kyla čelí zásadním rozhodnutím, jež poznamenají celý jeho život.

Podívejte se na první trailer k filmu American Sniper s Bradleym Cooperem v hlavní roli.
Podívejte se na první trailer k filmu American Sniper s Bradleym Cooperem v hlavní roli.

Film režiséra Clinta Eastwooda je inspirován skutečným příběhem amerického vojáka, který se stal tím nejvražednějším odstřelovačem současných dějin Spojených států (160 potvrzených zabití za celou kariéru), a vychází ze stejnojmenné autobiografické knihy.

Cooper "vstoupil" do armády

Bradley Cooper kvůli roli odstřelovače přibral téměř dvacet kilogramů a trénoval s americkou armádou po boku Kylova parťáka Kevina "Daubera" Lacze, který ve filmu hraje sám sebe. Cooper s Kylem mluvil po telefonu krátce před jeho smrtí. "Slíbil jsem mu, že udělám cokoliv, abych mohl jeho příběh vyprávět," vzpomíná Cooper.

Američan Chris Kyle byl celkem čtyřikrát ve válce v Iráku a kvůli své rodině se rozhodl ukončit kariéru odstřelovače v roce 2009. O čtyři roky později byl zavražděn mladíkem trpícím posttraumatickým šokem na střelnici v Texasu.

Film měl původně režírovat Steven Spielberg, jež od projektu odešel kvůli finančním neshodám loni na jaře. Poměrně rychle jej nahradil právě Clint Eastwood. Ve svých více jak 80 letech má na kontě čtyři Oscary mimo jiné za Million Dollar Baby nebo western Nesmiřitelní.

V dalších rolích se představí Sienna Miller jako Kylova manželka, Jack McDorman, Keir O'Donnel nebo Luke Grimes.

Eastwoodův film o odstřelovačí se do amerických kin dostane o Vánocích, 25. prosince 2014, české premiéry se dočká 15. ledna 2015.

 

Právě se děje

Další zprávy