Antonio Banderas bojuje o život jako zavalený horník v Chile

mad
31. 7. 2015 14:50
Podívejte se na první trailer k dramatu The 33 o třech desítkách horníků, kteří byli téměř 70 dní uvězněni v chilském dole.
První trailer k filmu

Praha – Drama The 33 vypráví o skutečné události zavalených horníků v dole San José v poušti Atacama. Film režíruje Mexičanka Patricia Riggen.

Mezinárodní obsazení zahrnuje Antonia Banderase v roli "vedoucího" horníka, který ostatním dodává naději, Juliette Binoche hraje manželku zavaleného a v dalších rolí se objeví James Brolin, Rodrigo Santoro nebo Gabriel Byrne.

Trailer ukazuje sesuv stěn, boj horníků s nedostatkem potravin a poté vypjaté chvíle při organizaci záchrany, kterou doprovází emotivní dialogy všech zúčastněných.

K zavalení došlo 5. srpna 2010 a v dole zůstalo 33 mužů. O několik dní později horníci vyslali vzkaz, že jsou naživu. Rozběhly se složité záchranné práce, které plnily světová zpravodajství na řadu týdnů. Vedle dolu vznikl tábor, kde se usadila média a rodiny zavalených. Všechny zasypané se podařilo 13. října zachránit skrze speciálně vyrobenou kapsli, kterou vyjeli na zem.

Americká premiéra filmu je stanovena na 13. listopadu.

 

Právě se děje

Další zprávy