VIDEO Andělská tvář. Amanda Knoxová vraždí i ve filmu

Kultura Kultura
4. 2. 2014 14:52
Podívejte se na první záběry z filmu Michaela Winterbottoma, který sleduje případ záhadné vraždy britské studentky v Itálii.
Podívejte se na první ukázku z filmu o Amandě Knox od Michaela Winterbottoma.

Video - Tvůrci filmu Face of An Angel o osudech Amandy Knoxové ukázali první záběry na serveru Variety.

Snímek režiséra Michaela Winterbottoma (Devět písní, Vrah ve mně, Tristram Shandy) vychází ze skutečných událostí.

Amandu Knox a Raffaele Sollecita minulý týden uznal vinnými v případu brutální vraždy Britky Meredith Kercherové. Nejpádnějším důkazem ve spletitém případu vřady je pro soud fakt, že na noži, označeném za vražednou zbraň, a na podprsence zavražděné byla nalezena DNA Knoxové. V případu pak podle obžaloby hrály roli drogy a sadistické sexuální hry.

Šestadvacetiletá Knoxová byla už v roce 2009 - spolu se Sollecitem - v Itálii odsouzena k 26 letům vězení, po dvou letech ji ale nejvyšší soud osvobodil.

Film vychází především z knihy amerického novináře Barbie Latza Nadeaua Angel Face: Sex, Murder and the Inside Story of Amanda Knox.

Titulní roli hraje Daniel Brühl, který cestuje do Itálie, aby získal materiál pro adaptaci knihy Amandy Knox. Tu hraje Kate Beckinsale, zavražděnou dívku ztvárnila modelka Cara Delevingne .

Film je nyní ve stádiu post-produkce, ovšem má se objevit i na filmovém trhu na festivalu Berlinale, který začíná ve čtvrtek.

 

Právě se děje

Další zprávy