Velký Gatsby DiCaprio si žije jako král světa

Kultura Kultura
21. 12. 2012 19:54
Pompézní 3D adaptace Fitzgeraldova románu má nový trailer
Carey Mulligan a Leonardo DiCaprio ve Velkém Gatsbym
Carey Mulligan a Leonardo DiCaprio ve Velkém Gatsbym | Foto: Warner Bros.

Praha - Nové ukázky z moderního převyprávění  knihy Francise Scotta Fitzgeralda Velký Gatsby začínají bombastickým představením životního stylu a minulosti právě  titulního hrdiny, bohatého mladíka Jaye Gatsbyho (Leonardo DiCaprio). Jeho nový přítel Nick Carraway (Tobey Maguire) má však oprávněné podezření, že se ve skutečnosti o tak bezproblémového muže nejedná. Gatsby je posedlý získáním své staré lásky Daisy Buchanan (Carey Mulligan), která se musela provdat za zámožného Toma (Joel Edgerton).

Jakmile trailer skončí s ukázkami honosnosti, zaostří na svět skandálů a afér, v nichž nehrají roli jen Jay a Daisy, nýbrž i Tomova milenka Myrtle Wilson (Isla Fisher). Ve 3D verzi může jít o klasiku nejen díky slavnému příběhu. Právě kvůli konverzi byla premiéra filmu přesunuta z letošního prosince na 10. května 2013.

Ve filmu se objeví také bollywoodská hvězda Amitabh Bachchan coby podvodník, gangster a Gatsbyho obchodní partner Meyer Wolfsheim.     

Režisér Baz Luhrmann je známý díky ohromným romantickým show typu Moulin Rouge!, Austrálie, zmodernizované tragédie o Romeovi a Julii (Romeo + Juliet) a komediálnímu Tanci v srdci (Strictly Ballroom). Jeho adaptace je již pátým zfilmováním Fitzgeraldova románu z roku 1925 (nepočítáme-li volné zpracování Christophera Scotta Cherota s názvem G).

V Česku má Velký Gatsby premiéru 16. května 2013.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

        

 

Právě se děje

Další zprávy