Hrdinský duel se blíží: Batman jde Supermanovi po krku

Marie Dostálová
20. 4. 2015 15:38
Teaser trailer k filmu Batman V Superman: Úsvit spravedlnosti láká na souboj dvou komiksových legend. Do kin dorazí příští rok.
Podívejte se na ukázku z filmu Batman V Superman: Úsvit spravedlnosti

Praha – Režisér Zack Snyder zveřejnil o několik dní dříve očekávaný teaser trailer k filmu Batman V Superman: Úsvit spravedlnosti, který dorazí do kin v březnu 2016.

Na ukázku upozornil na svém twitterovém účtu, kam napsal, že se nejedná o žádný rozmazaný kinorip. Narážel tak na nekvalitní video s trailerem, které někdo umístil na internet před jeho oficiálním vydáním.

Ve filmu se setkají dvě nejslavnější postavy z nakladatelství DC Comics, a to Superman a Batman. Roli Supermana si po Muži z oceli zopakuje Henry Cavill, netopýřího muže ztvární Ben Affleck.

Foto: Warner Bros.

Tyto dvě postavy se na plátně ještě nikdy nepotkali a jejich komiksy stále patří k nejpopulárnějším, takže studio Warner Bros. má vysoké tržby téměř jisté. Dvouminutový teaser trailer začíná několika voice-overy, které komentují Supermanovu obrovskou moc a sílu. Promluví i jeho nepřítel Lex Luthor (Jesse Eisenberg) nebo Alfred (Jeremy Irons), komorník Bruce Waynea.

Potemnělé záběry ukazují, že proti Supermanovi se zvedá vlna nevole. Před hrdinou zároveň pokleká několik vojáků a je zřejmé, že postava má i nadále své přívržence. Na konci videa se obě postavy potkají a Batman se zlověstně svítícíma očima Supermanovi říká: "Krvácíš? Budeš." Video zatím neukazuje další postavy jako Wonder Woman (Gal Gadot) nebo Aquaman (Jason Momoa).

Přesná synopse zatím není známa, ale film by měl navazovat na události Muže z oceli (2013). V něm Superman bojoval proti Zodovi, který po něm mimochodem hodil satelit Bruce Waynea. Spor obou superhrdinů však jistě nezažehla jen ztráta na majetku.

Batman V Superman: Úsvit spravedlnosti dorazí do našich kin 24. března 2016.

 

Právě se děje

Další zprávy