Ve filmu Jan Žižka si zahraje Michael Caine, ztvární důvěrníka krále Václava IV.

ČTK ČTK
7. 9. 2018 11:44
V historickém filmu Petra Jákla Jan Žižka bude účinkovat držitel dvou Oscarů, britský herec Michael Caine známý ze snímků Pravidla moštárny či Batman začíná.
Foto: Reuters

Caine ztvární jednu z nejvýraznějších rolí, fiktivní postavu Lorda Borše, pravé ruky krále Václava IV. a bojovníka za práva obyčejných lidí.

S uvedením snímku do kin producent a režisér Jákl počítá v roce 2020. Nedávno oznámil, že pro titulní roli získal amerického herce Bena Fostera. Pětaosmdesátiletý Caine by se měl zúčastnit zářijové části natáčení.

Dvojnásobný držitel Oscara Michael Caine hrál ve více než stovce filmů. Spolu s Jackem Nicholsonem jsou v každém desetiletí od roku 1960 jedinými nominovanými herci na Oscara v hlavní nebo vedlejší roli.

Oscara za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli Caine získal za filmy Hana a její sestry (1986) a Pravidla moštárny (1999). Obdržel rovněž tři Zlaté glóby za filmy Tichý hlas, Jekyll & Hyde a Rita.

Film Jan Žižka bude spolu s Jáklem produkovat hollywoodský producent Cassian Elwes, který stojí za desítkami známých filmů, jako je například Klub poslední naděje.

Video: Chybí tu Jan Žižka, říká režisér Jákl

Lidé se musí přestat bát říkat, že jsme Češi a jsme na to hrdí. Já bych nedokázal žít jinde, tvrdí herec, producent a režisér Petr Jákl. | Video: Daniela Drtinová
 

Právě se děje

Další zprávy