V českých kinech se nejvíce chodí na film To. Hned za Kingovým hororem se drží Po strništi bos

ČTK ČTK
11. 9. 2017 19:35
Hororový snímek podle stejnojmenného románu Stephena Kinga obsadil první příčku víkendové návštěvnosti. Na druhém místě je stejně jako v minulém týdnu snímek režiséra Jana Svěráka Po strništi bos. Ten už vidělo celkem 336 tisíc diváků. Na třetí místo z prvního klesl animovaný film Hurvínek a kouzelné muzeum.
Dětští hrdinové snímku To.
Dětští hrdinové snímku To. | Foto: New Line Cinema

Film To natočený podle předlohy stejnojmenného románu Stephena Kinga vstoupil úspěšně do českých kin, obsadil první příčku víkendové návštěvnosti.  Americký horor režiséra Andyho Muschiettiho o víkendu navštívilo bezmála 60 000 diváků, kteří v pokladnách kin nechali 8,54 milionu korun. Uvádí to na svém webu Unie filmových distributorů (UFD).

Na druhém místě je stejně jako v minulém týdnu snímek režiséra Jana Svěráka Po strništi bos, který za měsíc vydělal 45,88 milionu korun a vidělo ho téměř 336 000 lidí. Jan Svěrák už před startem filmu Po strništi bos prohlásil, že za úspěch bude považovat 500 000 diváků. Na třetí místo z prvního klesl animovaný film Hurvínek a kouzelné muzeum. Koprodukční film producenta, režiséra a spoluscenáristy Martina Kotíka s rozpočtem 170 milionů korun za dva týdny nasbíral přes 85 000 diváků a vydělal 11,8 milionu korun.

Na čtvrté příčce skončila americká animovaná komedie Emoji ve filmu, která za pět týdnů nasbírala přibližně 147 000 návštěvníků a má tržby převyšující 20 milionů korun. Páté skončilo komediální drama Barry Seal: Nebeský gauner s Tomem Cruisem v hlavní roli, které za tři týdny vidělo téměř 38 000 diváků.

Z dalších českých filmů se mezi 20 nejnavštěvovanějšími umístil na 14. místě dokumentární film Červená Olgy Sommerové o světově proslulé operní pěvkyni a herečce Soně Červené.

Ve čtvrtek do českých kin dorazí thriller Americký zabiják, francouzské drama Víno nás spojuje, americká romantická komedie Který je ten pravý?, snímek o úspěšných youtuberech Nejsledovanější od režiséra Jiřího Sádka a digitalizovaná verze prvního celovečerního filmu Miloše Formana Černý Petr.

Horor To je dobrá filmová podívaná. Je to za poslední dobu nejzdařilejší adaptace románu Stephena Kinga, myslí si filmový kritik Kamil Fila. | Video: Kamil Fila
 

Právě se děje

Další zprávy