V Temné věži Stephena Kinga si zahrají Matthew McConaughey a Idris Elba

mad
3. 3. 2016 9:34
Spisovatel Stephen King potvrdil obsazení hlavních rolí pro filmovou adaptaci prvního dílu své knižní série Temná věž. Waltera Padicka a Rolanda Deschaina si zahrají Matthew McConaughey a Idris Elba. Režisérem filmu je Nikolaj Arcel, který natočil historické drama Královská aféra. Temná věž dorazí do kin v lednu 2017.
Matthew McConaughey.
Matthew McConaughey. | Foto: Reuters

Po letech spekulací, které obklopovaly filmovou adaptaci knižní série Temná věž, oznámil Stephen King zásadní novinku. Hlavní postavy si zahrají Idris Elba a Matthew McConaughey. Spisovatel oznámil novinku na svém Twitteru.

Herci byli s projektem spojováni již v předchozích letech, připomíná BBC. McConaughey měl hrát Waltera Padicka, přezdívaného v osmidílné sáze jako „muž v černém“. V prosinci loňského roku web Deadline informoval, že Elba vyjednává o roli pistolníka Rolanda Deschaina.

Film bude vycházet z prvního dílu, který se jmenuje Pistolník a poprvé vyšel v roce 1982. Režisérem je Nikolaj Arcel, který za sebou má například historické drama Královská aféra (2012) nebo scénář k filmu Muži, kteří nenávidí ženy (2009).

V rozhovoru pro Entertainment Weekly uvedl, že film se z velké části odehrává v moderním světě a že Elba byl skvělou volbou pro hlavního hrdinu. „Bavili jsme se spolu o tom, jaká je to postava. O co mu jde? Co je jeho úkol? Jaká je jeho psychologie? Snažili jsme se zjistit, jestli vidíme stejného chlápka. A měli jsme naprosto shodné představy a myšlenky,“ vysvětlil režisér.

Stephen King nedávno mluvil o adaptacích některých svých děl. Drama Stůj při mně (1986) natočené podle knihy Tělo a Vykoupení z věznice Shawshank (1994) dle povídky jsou adaptace, které na něj zapůsobily. Avšak horor Noční směna (1990) nebo Osvícení (1980) se mu tolik nelíbily.

Temná věž by měla dorazit do amerických kin 13. ledna 2017.

 

Právě se děje

Další zprávy