V Tarantinově filmu o vraždách Mansonova klanu bude hrát DiCaprio, přidat se mohou Cruise či Pitt

Reuters Kultura Reuters, Kultura
14. 1. 2018 8:00
Leonardo DiCaprio bude účinkovat v chystaném filmu oscarového režiséra Quentina Tarantina o vraždách spáchaných klanem Charlese Mansona, přímo jeho samotného ale neztvární. V pátek to napsaly hollywoodské oborové časopisy Variety a Deadline.com. Podle nich DiCaprio dostal roli stárnoucího nezaměstnaného herce.
Leonardo DiCaprio před šesti lety účinkoval v Tarantinově westernu Nespoutaný Django.
Leonardo DiCaprio před šesti lety účinkoval v Tarantinově westernu Nespoutaný Django. | Foto: Reuters

Dle dřívějších spekulací vypráví nový film režiséra Quentina Tarantina o herci, jenž zaznamenal úspěch s jedním televizním seriálem a nyní se snaží uchytit v showbyznysu stejně jako jeho dublér. 

Tarantino už vloni v listopadu prohlásil, že nenatáčí životopisný film o Mansonovi. Děj pouze zasadil do léta 1969, kdy takzvaná Mansonova rodina zavraždila na jihu Kalifornie několik lidí. 

Co do způsobu vyprávění má snímek volně odkazovat na Tarantinovo slavné Pulp Fiction

Jeden z nejznámějších zločinců 20. století Charles Manson zemřel v roce 2017 v listopadu ve věku třiaosmdesáti let. K doživotí byl odsouzený za to, že nařídil vraždu devíti lidí včetně herečky Sharon Tateové. Šestadvacetiletou manželku filmaře Romana Polanského členové klanu ubodali v jejím osmém měsíci těhotenství.

Chystaný film Quentina Tarantina společnost Sony Pictures, která se o práva přetahovala s Warner Bros. a Paramount, uvede do amerických kin 9. srpna 2019. Bude to přesně padesát let poté, co Tateová zemřela. 

Mohla by ji ztvárnit herečka Margot Robbieová, na niž se obrátil sám Tarantino. Časopisy Variety a Deadline.com.dodaly, že o dalších rolích prý režisér jedná s herci Tomem Cruisem, Bradem Pittem a Al Pacinem

Leonardo DiCaprio již před šesti lety účinkoval v Tarantinově westernu Nespoutaný Django. Nyní před kamerou stane poprvé od chvíle, kdy získal Oscara za výkon ve snímku Revenant - Zmrtvýchvstání.

Film s Tarantinem produkují David Heyman, jenž dříve pracoval na sáze o Harrym Potterovi, a Shannon McIntoshová, podepsaná pod režisérovými dřívějšími tituly Osm hrozných a Grindhouse: Auto zabiják.

Natáčet se začne letos, celkový rozpočet se pohybuje okolo 100 milionů dolarů. Od státu Kalifornie producenti získají pobídky ve výši 18 milionů dolarů.

Chystaný snímek tak bude prvním, na němž Quentin Tarantino nespolupracuje s Weinstein Company. Tuto společnost poškodilo nařčení jejího lídra, předního hollywoodského producenta Harveyho Weinsteina. Více než sedmdesát žen jej obvinilo ze sexuálního obtěžování.

Weinstein odmítl, že by s kteroukoliv z žen měl nevyžádaný pohlavní styk. Přesto byl vloni v listopadu z firmy vyhozený a Weinstein Company je nyní na prodej. Podle Variety.com by firmu mohla v brzké době koupit skupina investorů vedená Marií Contrerasovou-Sweetovou, která v letech 2014 až 2017 působila jako ministryně pro maloobchod za prezidenta Baracka Obamy.

Quentin Tarantino v minulosti avizoval, že chce natočit jen deset celovečerních filmů a poté odejde do důchodu.

Při žádosti o pobídky nový projekt označil číslem devět, což naznačuje, že mezi své již hotové snímky nepočítá povídkové Čtyři pokoje, kde natočil jen jednu epizodu, či hororový Grindhouse: Auto zabiják, na němž pracoval s režisérem Robertem Rodriguezem. Také dvojdílného Kill Billa zřejmě Tarantino vnímá jako jeden celek.

Po dokončení plánované novinky by tak Tarantina čekalo natáčení ještě v pořadí desátého plnohodnotného snímku.

 

Právě se děje

Další zprávy