V květnu 2008 zjistíme, jak hrál primáře Sovu Höger

Jitka Gráfová
20. 11. 2007 11:00
První Nemocnice vychází na DVD.  Po třiceti letech
Josef Vinklář jako doktor Cvach v seriálu Nemocnice na kraji města
Josef Vinklář jako doktor Cvach v seriálu Nemocnice na kraji města | Foto: ČT

Praha - Zatímco Viktor Polesný dokončuje třetí řadu seriálu Nemocnice na kraji města, první série nyní vychází na DVD. Veřejnoprávní televize seriál vydává ve spolupráci s časopisem DiViDi, a pokračuje tak v ediční řadě označené logem Zlatý fond České televize

Do prodeje s novým číslem časopisu se dostane v úterý 20. listopadu.

Málokdo z fanoušků seriálu už si vzpomene, že dietlovská první sezóna natáčená v letech 1976 až 1978 obsahovala třináct epizod;  pak v roce 1982 vzniklo ještě dalších sedm dílů.

 "Tuto dvacítku zhruba hodinových dílů jsme rozdělili na sedm disků, jež vyjdou postupně od listopadu do příštího května," uvedla Dagmar Krtičková z ČT.

Foto: Česká televize

Na sedmém DVD najdou diváci kromě posledních dvou dílů také bonusové materiály. Mezi ně patří i scény, ve kterých hrál primáře Sovu ještě Karel Höger. Během natáčení ale zemřel a nahradil ho Ladislav Chudík. Bonusy by měly obsahovat i nepovedené a nikdy neodvysílané scény.

Kromě vylepšeného obrazu se na discích objeví zvuková stopa pro těžce zrakově postižené, jimž je uzpůsobeno i úvodní menu; samozřejmostí jsou české titulky.

Časopis s DVD ještě rozhojní informace o ikoně českých seriálů včetně vzpomínek herců a tvůrců na natáčení s Högerem.

V ediční řadě Zlatý fond už vyšly seriály Taková normální rodinka, Arabela, Chalupáři a Návštěvníci nebo Sanitka.

Pokračování seriálu nazvané Nemocnice po dvaceti letech se k divákům dostalo na čtyřech DVD v roce 2004 už krátce poté, co se seriál objevil premiérově na televizních obrazovkách.

S velkou pravděpodobností si obě starší série připomenou diváci příští rok i na obrazovkách, Česká televize je odvysílá před uvedením premiérové třetí řady.

Její natáčení se blíží ke konci a diváci by se jí měli dočkat s podzimním schématem 2008. Producenti se už netají, že pokud se peoplemetry budou naklánět na stranu České televize, možná vzniknou ještě další pokračování.

 

Právě se děje

Další zprávy