V kinech boduje česká komedie Signál s Hádkem a Dykem

MD
28. 2. 2012 7:07
Nejnavštěvovanějším filmem v tuzemských kinech je Signál, na druhém místě pak Cesta na tajuplný ostrov 2
Česká komedie Signál
Česká komedie Signál | Foto: Bontonfilm

Česká komedie Signál režiséra Tomáše Řehořka s Kryštofem Hádkem a Vojtěchem Dykem vede už druhý týden žebříček návštěvnosti kin. O víkendu snímek zhlédlo přes 20 tisíc diváků, což je však o 15 tisíc méně než předchozí víkend. Diváci nechali v pokladnách kin dva miliony a 914 tisíc korun.

I druhé místo zůstává stejné. Dobrodružný film Cesta na tajuplný ostrov 2 s Dwaynem Johnsonem v hlavní roli přilákal o víkendu 13 tisíc diváků, za které snímek utržil dva miliony 252 tisíc korun.

Top tři uzavírá český film Modrý tygr debutanta Petra Oukropce. Přes víkend jej zhlédlo necelých 18 tisíc diváků, kteří za vstupné utratili jeden milion 939 tisíc korun.

Komedie Láska je láska Milana Cieslara se stále drží na horních pozicích žebříčku. Po šesti týdnech od premiéry je na čtvrtém místě s 11 659 diváky za víkend.

Kocour v botách dokazuje, že má skutečně sedm životů, neboť se po neuvěřitelných 26 týdnech od uvedení v kinech drží v první desítce žebříčku. O tomto víkendu animovaný snímek zhlédlo 4221 diváků, což filmu posunulo o dvě příčky výše - na sedmé místo.

Více než čtyřicetiprocentní pokles zaznamenaly Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba 3D, které spadly z čtvrté na osmé místo. Rytíři Jedi přitáhli o víkendu do kin 3133 diváků.

Rytíři řádu Jedi jsou nyní ve 3D
Rytíři řádu Jedi jsou nyní ve 3D | Foto: Bontonfilm

Premiérově uvedený Válečný kůň Stevena Spielberga doběhl pouze na desáté místo s 3440 diváky za víkend. Zdá se, že ani Spielberg už netáhne.

Z páté na jedenácté místo klesl čerstvě pětioscarový Hugo a jeho velký objev režiséra Martina Scorseseho. O víkendu film zasazený do 30. let minulého století ve Francii zhlédlo 2172 diváků. Za měsíc od premiéry film vidělo 32 540 diváků.

The Artist, čerstvý držitel Oscara za Nejlepší film se propadl z třinácté na osmnáctou pozici. Přes víkend němý černobílý film zhlédlo 1711 diváků.

Předposlední jsou Mupeti s 1578 diváky a žebříček uzavírá český film Školní výlet.


 

 

Právě se děje

Další zprávy