V KINĚ Troškovy Babovřesky, kandidáti na Oscara nebo Saudek

V KINĚ Troškovy Babovřesky, kandidáti na Oscara nebo Saudek
SAINT LAURENT. V roce 2014 vznikly ve Francii hned dva životopisy pravděpodobně nejvlivnějšího módního návrháře 20. století Yvese Saint-Laurenta. Zatímco film Jalila Lesperta uvedený na začátku roku se profiloval jako poměrně tuctový životopisný film, Saint Laurent pod vedením autorského režiséra Bertranda Bonella cílí na artovější publikum. Dvouapůlhodinový film mapující návrhářův osud mezi lety 1965 až 1976 slibuje pomalé tempo a představení Saint Laurenta jako prchavé, neuchopitelné osoby. Film se na domácím trhu tak líbil, že ho Francie vyslala do boje o Oscara. Již nyní ale víme, že se do užšího výběru nedostal. V českých kinech od 2. ledna.
Saint Laurent – podívejte se na ukázku z filmu.
FOTOGRAF. Životopisů stále žijících osobností se u nás moc nenatočilo. Fotograf, film Ireny Pavláskové, však proti tomuto proudu poplave. A objektem zkoumání se nestane zrovna snadno uchopitelný člověk, jde totiž o světoznámého ateliérového fotografa Jana Saudka. Ústředním tématem filmu bude Saudkův vztah k ženám – ať už těch, které se svlékaly před jeho objektivem, nebo těch, které s ním sdílely lože. Že půjde o výrazně intimní pohled do fotografova života, nasvědčuje i to, že se na scénáři podílel i sám Saudek. Hlavní role byla svěřena Karlu Rodenovi. V českých kinech od 8. ledna.
Fotograf –  podívejte se na ukázku z filmu.
Foto: Aktuálně.cz
mds
1. 1. 2015 9:35
Vybrali jsme deset filmů, které mají premiéru v lednu v českých kinech. Podívejte se na ukázky.

Video – V lednu vstupuje do kin několik žhavých kandidátů na Oscary a Zlaté glóby. O jaké snímky jde?

Premiéru má komedie Miluj souseda svého s Billem Murrayem. Očekávaným filmem je Birdman režiséra Alejandra Gonzálese Iñárritua. Fanoušci Benedicta Cumberbatche se těší na Kód Enigmy, který na festivalech sbírá velmi pozitivní ohlasy.

Lednové premiéry nabízí také Johnnyho Deppa, který si zahraje podvodníka ve filmu Mortdecai: Grandiózní případ. Sedmý syn je vysokorozpočtovou fantasy s Julianne Moore a Jeffem Bridgesem. Saint Laurent vypráví o životě slavného francouzského návrháře. Příznivce akčního žánru čeká 96 hodin: Zúčtování s Liamem Neesonem coby nekompromisním bijcem, pokud jde o bezpečí jeho rodiny.

Z českých filmů se objeví třetí pokračování komedie Babovřesky Zdeňka Trošky nebo drama Fotograf vycházející z života Jana Saudka.

Podívejte se na trailery, které napovědí, na co vyrazit v lednu do kina!

 

Právě se děje

Další zprávy