V KINĚ Nový Špaček, dráždivější Nymfomanka a druhé Sin City

V KINĚ Nový Špaček, dráždivější Nymfomanka a druhé Sin City
STOLETÍ MIROSLAVA ZIKMUNDA. Dvojice velkých československých cestovatelů Miroslav Zikmund a Jiří Hanzelka se stali aktéry střihového dokumentu Petra Horkého, který má osobně mnoho zkušeností s cestopisnou tvorbou, která v reportážích nabízí obrazy z exotických koutů světa. Přestože v názvu figuruje pouze Zikmund, je to dáno hlavně tím, že přežil svého kolegu, jenž zemřel v roce 2003, a sám se v letošním roce dožil 95 let. STOLETÍ MIROSLAVA ZIKMUNDA. Oba se narodili v raném období první republiky a měli tak možnost vidět dospívání samostatného československého státu od jeho počátků. Na pozadí historického vývoje, proměň československé společnosti se odehrávaly jejich cesty do zahraničí, a to vše dohromady dokumentarista Horký splétá do celistvého obrazu uplynulého století. V českých kinech od 4. září.
Století Miroslava Zikmunda - podívejte se na ukázku z filmu.
SIN CITY: ŽENSKÁ, PRO KTEROU BYCH VRAŽDIL. Od uvedení kultovní adaptace grafického románu Franka Millera uplyne letos devět let. Nebývá zvykem, aby se na pokračování komiksového filmu čekalo tak dlouho. Vždyť se dříve stihlo připravit i pokračování jiného Millerova komiksu - 300: Bitva u Thermopyl, a to ještě komiksová předloha k Vzestupu říše ani nebyla vydána. Naopak rozsáhlá bibliografie komiksů ze světa Basin City je k dispozici od devadesátých let. Konkrétně titul, který inspiroval název letošního filmu, vznikl už v roce 1993. Přesto se navrátivšímu režisérovi Robertu Rodriguezovi i spolupracujícímu autorovi Frankovi Millerovi nepodařilo druhý film s drsnými hrdiny a nebezpečnými femme fatale vyprodukovat dříve. V titulní úloze ženy, pro kterou se zabíjí, vystupuje Eva Green, která se pro potřeby věrnosti komiksové předloze nebála obnažit, a doprovází ji známá jména z předchozího filmu - Jessica Alba, Mickey Rourke, Rosario Dawson či Bruce Willis a řada nových jako Joseph Gordon-Levitt, Josh Brolin, Juno Temple nebo Lady Gaga. V českých kinech od 4. září.
Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil - podívejte se na ukázku z filmu.
Foto: Aktuálně.cz
Kultura Kultura
1. 9. 2014 8:10
Vybrali jsme filmy, které mají premiéru v září v českých kinech. Podívejte se.

Fotogalerie - Záříjové premiéry přinášejí do českých kin nový film režiséra oceňovaných Pout Radima Špačka - Místa. Do českých kin doputuje i pokračování komiksového Sin City i režisérskou verzi Nymfomanky. K tomu islandský film O koních i lidech, připomínka cestovatelské dvojice Hanzelka a Zikmund nebo zahajovací film karlovarského festivalu.

Anotace a trailery napoví, na co vyrazit v září do kina!

 

Právě se děje

Další zprávy