V KINĚ Festivalové hity, nový Fincher a nacističtí zombíci

V KINĚ Festivalové hity, nový Fincher a nacističtí zombíci
ZMIZELÁ. Nejnovější film amerického tvůrce legendárních filmů Sedm nebo Klub rváčů se zakládá na knižním bestselleru. David Fincher spolupracoval přímo s autorkou Gillian Flynn, která svůj text pro potřeby filmu sama zadaptovala. V den pátého výročí svatby nalezne Nick Dunno svůj dům prázdný se stopami boje. Rozjíždí se policejní vyšetřování, které má za cíl zjistit, co se stalo s jeho manželkou Amy. Nick v podání Bena Afflecka s detektivy spolupracuje, ale jeho zdánlivá neemotivnost působí jako rudý hadr na média. Jak se zjevují jednotlivé stopy, indicie vedou právě k Nickovi, který se pro všechny stává hlavním podezřelým. Byl by ale schopný své ženě ublížit? Fincher přichystal nervydrásající zážitek, který se postupně mění v studii sociopatického chování. V českých kinech od 2. října 2014
Zmizelá - podívejte se na ukázku z filmu.
NICK CAVE: 20 000 DNÍ NA ZEMI. Svébytná dokumentární forma se stala nástrojem, jak nahlédnout do mysli hudební i obecně kulturní ikony Nicka Cavea. Dílo sice v názvu nese věk sledované osoby, ale tvůrci se v něm zaměřují na krátký úsek jednoho dne, v němž mapují tvůrčí osobnost, kterou mohou filmoví diváci znát jako autora hudby u filmů Johna Hillcoata Proposition, Cesta a Země bez zákona. Snímek je výborným materiálem pro znalce a fanoušky Nicka Cavea, protože duo režisérů Iain Forsyth a Jane Pollard s ním spolupracuje dlouhodobě, a tak je pro ně pobyt v jeho společnosti familiérní věcí. Pro nezasvěcené ale může být dílo inspirativním zdrojem. V českých kinech od 9. října 2014.
Nick Cave: 20 000 dní na Zemi - podívejte se na ukázku z filmu.
Foto: Aktuálně.cz
Kultura Kultura
1. 10. 2014 11:20
Vybrali jsme filmy, které mají premiéru v říjnu v českých kinech. Podívejte se.

Fotogalerie - Artumilový divák si v českých kinech v říjnu může užít. Ke zhlédnutí bude vítěz z Cannes Zimní spánek i dalších pozoruhodné kousky jako kanadské Mami!, dokument o Nicku Caveovi, novinka Davida Cronenberga nebo ukrajinský Kmen. S novým filmem se představí David Fincher, případně Alice Nellis točící podle Vieweghova románu. Akční film obstarali Keanu Reeves a Liam Neeson. Pro děti tu jsou loutkoví Škatuláci od studia, které vytvořilo Koralínu a svět za tajemnými dvěřmi.

Anotace a trailery napoví, na co vyrazit v říjnu do kina!

 

Právě se děje

Další zprávy