V hongkongském velkofilmu si zahrála i věznice v Oráčově. Natáčel tu Jean Reno

ČTK ČTK
11. 8. 2016 10:23
Role v hongkongském velkofilmu Dobrodruzi (Adventurers) přivedla do České republiky jednu z hvězd současné světové kinematografie Jeana Rena. Snímek odehrávající se ve Francii a v Praze režíruje Stephen Fung.
Jean Reno
Jean Reno | Foto: Film Servis Festival Karlovy Vary

Jean Reno si v rámci natáčení začátkem července odskočil na karlovarský festival, kde převzal Cenu prezidenta festivalu a uvedl kultovní thriller Leon. Koncem měsíce se objevil ve středočeské věznici Oráčov u Rakovníka. Natáčel tu totiž část hongkongského velkofilmu Dobrodruzi (Adventurers).

Jak Vězeňská služba oznámila na svých webových stránkách, tento objekt se nakrátko proměnil na věznici ve Francii. "Tato proměna byla z důvodu natáčení hongkongského filmu Adventurers. Jedná se o akční film ve stylu Dannyho parťáci, který půjde do kin v roce 2017," uvedla.

Natáčení hongkongského velkofilmu Dobrodruzi
Natáčení hongkongského velkofilmu Dobrodruzi | Foto: vscr.cz/veznice-oracov-84

Podle mluvčí oráčovské věznice Kateřiny Hůlové se však natáčení života tohoto zařízení příliš nedotklo.

"Jsme věznicí s ostrahou, tedy tím mírnějším typem, třetím na čtyřbodové stupnici. Populární herec natáčel jedinou scénu, kdy z věznice vycházel do naší výrobní zóny, takže chod věznice to neovlivnilo. Spíše tu rozruch udělal velký štáb a spousta aut," dodala.

Natáčení hongkongského velkofilmu Dobrodruzi
Natáčení hongkongského velkofilmu Dobrodruzi | Foto: vscr.cz/veznice-oracov-84

V České republice se bude tento snímek natáčet až do září, tedy celkem 13 týdnů, a to v Prague Studios, v Praze a okolí, ale i v Karlových Varech, Lednici, Bouzově a na dalších atraktivních lokalitách. Podle informací Státního fondu kinematografie zahraniční produkce za tento projekt v Česku utratí minimálně 200 milionů korun. Českým koprodukčním partnerem je společnost Milk & Honey Pictures.

 

Právě se děje

Další zprávy