Komiksový hrdina Deadpool ovládl návštěvnost českých kin, Lída Baarová je třetí

ČTK ČTK
15. 2. 2016 17:30
Komiksový hrdina Deadpool slaví úspěch i v českých kinech. Filmové zpracování jeho dobrodružství skončilo v čele víkendové návštěvnosti. Za první týden ho v ČR vidělo téměř 97 000 lidí a vydělal bezmála 13,5 milionu korun. Na druhém místě je tuzemská novinka Decibely lásky s hudbou Michala Davida. Dosud vedoucí film Filipa Renče o hvězdě prvorepublikové kinematografie Lídě Baarové klesnul na třetí místo.
Foto: 20th Century Fox

Praha - Do tuzemských kin rázně vstoupil komiksový hrdina Deadpool, když filmové zpracování jeho dobrodružství skončilo v čele víkendové návštěvnosti. Snímek o bývalém členovi speciálních jednotek v podání Ryana Reynoldse, který při experimentální léčbě získal nadpřirozené schopnosti, za první týden v ČR vidělo téměř 97 000 lidí a vydělal bezmála 13,5 milionu korun. Vyplývá to z pondělních informací Unie filmových distributorů.

Deadpool s rozpočtem 56 milionů dolarů bez nákladů na reklamu je úspěšný po celém světě, kde za první tři dny promítání vydělal 260 milionů dolarů.

Na druhém místě je tuzemská novinka Decibely lásky s hudbou Michala Davida. Komediální snímek, v němž jednu z rolí ztvárnil i fotbalista Pavel Horváth, za první víkend nasbíral přes 54 000 diváků, kteří v pokladnách nechali více než 7,7 milionu korun.

Dosud vedoucí film Filipa Renče o hvězdě prvorepublikové kinematografie Lídě Baarové klesnul na třetí místo. I přes výhrady filmových kritiků má divácký úspěch. Za měsíc ho vidělo 294 000 lidí a vydělal 40 milionů korun. Na čtvrtém místě jsou veverky Alvin, Simon a Theodore ve filmu Alvin a Chipmunkové: Čiperná jízda, jejichž dobrodružství zatím vidělo přes 152 000 lidí.

Na páté příčce skončil snímek REVENANT Zmrtvýchvstání, který získal nejvíce nominací na americké filmové ceny Oscar za rok 2015. Film s Leonardem DiCapriem nominovaný celkem dvanáctkrát, mimo jiné v kategorii nejlepší film, v České republice již navštívilo více než 211 000 diváků.

Z domácí tvorby je na šestém místě komedie debutujícího režiséra Vojty Kotka Padesátka, jejíž celkové tržby překročily hranici 51 milionů korun. Na třináctém místě se umístil celovečerní dokument režisérky Heleny Třeštíkové s názvem Zkáza krásou, který je stejně jako Renčův film věnován Lídě Baarové. Na sedmnácté příčce skončil dokument režiséra Steva Lichtaga Aldabra: Byl jednou jeden ostrov, jehož návštěvnost překonala hranici 100 000 diváků.

Aktuální výsledky poskytují Unii filmových distributorů provozovatelé 160 největších kin v ČR. Roční výsledky této skupiny tvoří zhruba 85 procent celkové bilance všech tuzemských kin. Pro pořadí jsou rozhodující tržby, ne počet diváků.

Trochu se stydím, že se mi film Deadpool líbil. Sebeironie komiksového žánru je v něm dotažená k dokonalosti, tvrdí filmový kritik Kamil Fila. | Video: Kamil Fila
 

Právě se děje

Další zprávy