Česká kina opět ovládl animák. Tentokrát třetí pokračování úspěšného snímku Kung Fu Panda

ČTK ČTK
21. 3. 2016 15:30
V čele víkendové návštěvnosti tuzemských kin je další animovaný film. Snímek Zootropolis: Město zvířat vystřídal Kung Fu Panda 3. Na druhém místě je další novinka, česká komedie Dvojník. Třetí místo patří animáku Zootropolis.
Foto: Dream Works

Praha - Pokračování jedné z nejúspěšnějších animovaných sérií na světě Kung Fu Panda 3 přilákalo o víkendu do tuzemských kin přes 51 000 diváků, kteří v pokladnách nechali téměř sedm milionů korun. Oznámila to Unie filmových distributorů.

Na druhém místě je další novinka, česká komedie Dvojník s Ondřejem Sokolem v hlavní, kterou o premiérovém víkendu navštívilo 28 000 zájemců. Na třetí místo z prvního klesl příběh o prvním králíkovi v policejním sboru zvířecí metropole, který za tři týdny vidělo již bezmála 129 000 lidí. Čtvrtý je dokumentární film Trabantem do posledního dechu, v němž český cestovatel Dan Přibáň a posádky dvou žlutých trabantů, polského Fiatu, čezety, jawy a dokonce i dvou invalidních vozíků vyrazily z australského Perthu. Snímek, v němž během půlroční výpravy cestovatelé projeli Východní Timor, Indonésii, Malajsii a Thajsko, o víkendu vidělo přes 18.000 lidí. 

Na pátém místě je americká novinka a předposlední díl Série Divergence: Aliance. Dobrodružný sci-fi film za dva týdny přilákal do kin 40 000 diváků.

V první dvacítce tabulky nejnavštěvovanějších filmů je nebývalé množství šesti českým snímků. Na sedmém místě je hororově laděná Polednice, na osmém nová česká pohádka Řachanda. Dvanáctou příčku obsadila Renčova Lída Baarová, třináctý je koprodukční Rudý kapitán. Na devatenáctém místě skončila hudební komedie Decibely lásky a dvacítku uzavírá komedie Padesátka, která má v TOP 20 i nejvyšší návštěvnost. Za jejích 13 týdnů ji vidělo téměř 402 000 lidí.

Filmový recenzent Kamil Fila si myslí, že český snímek o nejznámější české masové vražedkyni Já, Olga Hepnarová měl být ještě o něco odvážnější. | Video: Kamil Fila
 

Právě se děje

Další zprávy