V Cannes bude v porotě Jude Law a Uma Thurmanová

Kultura ČTK Kultura, ČTK
20. 4. 2011 11:48
šéfovat jim bude americký kolega Robert de Niro
Jude Law na karnevalu v Riu
Jude Law na karnevalu v Riu | Foto: Reuters

Paříž - Po programu s filmy režisérských superhvězd oznámili pořadatelé letošního festivalu v Cannes podobně nabitou porotu. V osmičlenné jury 64. ročníku mezinárodního festivalu v Cannes budou Jude Law, Uma Thurmanová či Olivier Assayas. Už dřív bylo známo, že velet jim bude americký herec Robert de Niro.

Vedle britského herce Lawa (Talentovaný pan Ripley), Američanky Thurmanové (Pulp Fiction) a francouzského režiséra Assayase (Carlos) v porotě zasedne i dvojice režisérů - Mahamat-Saleh Haroun z Čadu (Období sucha) a Johnny To (Vengeance). Doplní je argentinská producentka a herečka Martina Gusmanová, její čínská kolegyně Nansun Shi a také kritička a spisovatelka Linn Ullmannová z Norska.

Známí tvůrci letos v Cannes zasednou i v dalších sekcích. Srbský filmař Emir Kusturica bude předsedat jury v sekci Jistý pohled.  V sekci krátkého filmu zasedne do čela poroty francouzský režisér Michel Gondry, autor akční komedie Zelený sršeň, zatímco korejský režisér Bong Joon-ho bude předsedat komisi, která udělí Zlatou kameru za nejlepší debut na festivalu.

V sekci Týden kritiky bude komisi předsedat další korejský režisér Lee Chang-dong.

Festival se uskuteční od 12. do 22. května.

 

Právě se děje

Další zprávy