Biblický Exodus Ridleyho Scotta uchvátil americká kina

15. 12. 2014 11:00
Nejnavštěvovanějším filmem víkendu se ve Spojených státech dle očekávání stal film Exodus: Bohové a králové.
Exodus míří i do českých kin
Exodus míří i do českých kin | Foto: Twentieth Century Fox

Praha – Nejnavštěvovanějším filmem uplynulého víkendu se v severoamerických kinech podle očekávání stal premiérový biblický velkofilm Exodus: Bohové a králové. Snímek utržil 24,5 milionů dolarů. V porovnání s žánrově obdobným snímkem Noe, jsou však tržby slabší. Noe za první víkend utržil 43,7 milionů dolarů.

Druhou pozici obsadil snímek Hunger Games: Síla vzdoru 1. část s 13,2 miliony dolarů. Celkové tržby filmu podle populární knižní předlohy se blíží k 300 milionům dolarů.

Podívejte se na ukázku z filmu Hunger Games: Síla Vzdoru 1. část.
Podívejte se na ukázku z filmu Hunger Games: Síla Vzdoru 1. část.

Na třetí příčku spadli animovaní Tučňáci z Madagaskaru, kteří utržili 7,3 milionů dolarů, což je pokles o více než 30 % oproti minulému víkendu.

Komedie Top Five režiséra a herce Chrise Rocka je na čtvrtém místě s 7,2 miliony dolarů. Ve filmu hrají Adam Sandler, Rosario Dawson nebo Whoopi Goldberg. Do českých kin se snímek nechystá.

Podívejte se na trailer k Nolanovu filmu Interstellar.
Podívejte se na trailer k Nolanovu filmu Interstellar.

V top 10 nalezneme animovanou Velkou šestku, která dorazí do českých kin 22. ledna 2015. V žebříčku se po šesti týdnech drží sci-fi Interstellar Christophera Nolana. O více než čtyřicet procent se propadla komedie Šéfové na zabití 2.

Žebříček uzavírá drama Divočina, které čerstvě získalo nominaci na Zlatý glóbus pro Reese Whiterspoon v kategorii Nejlepší ženský herecký výkon v dramatu. Snímek do našich kin dorazí 5. března 2015.

 

Právě se děje

Další zprávy