Úspěch Sebevražedného oddílu dodal Warner Bros. odvahu. Chce pokračování Supermana

Kultura Kultura
9. 8. 2016 12:53
Rekordní víkendové tržby Sebevražedného oddílu (celosvětově zatím vydělal čtvrt miliardy dolarů) přiměly vedení Warner Bros. ke schválení pokračování Supermana pod názvem Muž z oceli 2.
Foto: Warner Bros

Přestože Sebevražedný oddíl za první víkend v severoamerických kinech utržil rekordních 135 milionu dolarů, sklidil jedny z nejhorších kritik roku. Na agregátoru anglo-amerických recenzí Rotten Tomatoes má pouze 26 procent.

Warner Bros. více než filmové recenze zajímají čísla, a ty jsou po jejich posledním filmu navýsost dobrá. Sebevražedný oddíl měl nejlepší vstup do kin, jaký Hollywood v srpnu pamatuje.

Warneři proto souhlasili se zahájením výroby Muže z oceli, který v roce 2013 natočil režisér Zack Snyder. Píše o tom deník The Guardian s odvoláním na zdroj ze štábu.

Podle serveru TheWrap je pokračování Supermana prioritou studia Warner Bros., které chce napravit zpackanou adaptaci Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti. Ta má na Rotten Tomatoes pouhých 27 procent.

Režisér Zack Snyder již dříve říkal, že se sequelu Muže z oceli nebrání, pokud bude mít v ruce kvalitní scénář. Zatím není jasné, že by film opět režíroval.

Muž z oceli v roce 2013 celosvětově utržil necelých 670 milionů dolarů.

 

Právě se děje

Další zprávy