Unaveného Spider-Mana sesadili z trůnu vtipkující Sousedi

Kultura Kultura
12. 5. 2014 7:45
Vrcholek záoceánského žebříčku návštěvnosti kin zabrala komedie se Zacem Efronem a Sethem Rogenem.
Sousedi se do českých kin podívají 29. května.
Sousedi se do českých kin podívají 29. května. | Foto: Cinemart

Praha - Spider-Man je v druhém dílu druhé moderní variace přeci jen trochu unaveným superhrdinou. Již druhý víkend sestoupil v USA z přední příčky a přenechal místo Sousedům.

Komedie se Sethem Rogenem a Zacem Efronem otevřela na 51 milionech. Stála přitom pouhých 18 milionů, takže rozpočet už je bohatě zaplacen. Spolu s dalšími 35 miliony ze zbytku světa jde o jasného kandidáta na komedii tohoto roku, které se dostává i milosrdného přijetí u kritiky, která ji rovnou nevhodila do koše s nápisem "Současná hollywoodská komedie - Nebrat".

Samotný Amazing Spider-Man 2 už si vystačil s 37 miliony a americké tržby obecně přestaly závratně růst. Zastavily se prozatím na 150 milionech. Zbytek světa však pavoučího muže stále miluje a 400 milionů mimo USA dělá i z tohoto dílu hit.

Třetí je opět komedie, tentokrát s Cameron Diaz. Jedna za všechny si připsala 9 milionů a celosvětově se pyšní již 130. pěkný výkon pro tento nenápadný film.

Heaven is for Real, náboženská dramedie, si připsalo dalších 7 milionů. Tržby se blíží 80 milionů z USA, ve zbytku světa pak snímek není distribuován, takže si producenti s touto sumou musí vystačit.

Na pátém místě s 5 miliony najdeme Captaina Americu: Návrat prvního Avengera. Téměř 250 milionů z USA, 450 ze světa, 700 padne brzy. Miliarda však zůstala daleko.

 

Právě se děje

Další zprávy