Nejlepší seriály jsou Příběh služebnice a Viceprezident(ka). Ovládly letošní televizní ceny Emmy

ČTK Kultura ČTK, AFP, Kultura
18. 9. 2017 6:27
Nejvíc televizních cen Emmy získaly americké seriály Příběh služebnice a Viceprezident(ka). Ocenění za nejlepší režii dostala Reed Moranová, cenu za nejlepší herecký výkon si odnesli Sterling K. Brown a Elisabeth Mossová. O vítězích rozhoduje na 22 tisíc členů Akademie televizních umění a věd. Letošním 69. ročníkem vyhlašování cen provázel moderátor noční talk show televize CBS Stephen Colbert. Behěm večera došlo i na několik narážek na prezidenta Donalda Trumpa.
Elisabeth Mossová v hlavní roli seriálu Příběh služebnice, který letos triumfoval na cenách Emmy
Elisabeth Mossová v hlavní roli seriálu Příběh služebnice, který letos triumfoval na cenách Emmy | Foto: Hulu / George Kraychyk

Na vyhlašování prestižních amerických televizních cen Emmy v Los Angeles se mohli v noci na pondělí nejvíce radovat tvůrci seriálů Příběh služebnice a Viceprezident(ka).

První z nich získal cenu jako nejlepší televizní seriálové drama, druhý je nejlepším komediálním seriálem. Oba seriály získaly ocenění i v dalších kategoriích.

Antiutopie Příběh služebnice se opírá o stejnojmennou knižní předlohu a vznikl pro streamingovou službu Hulu. Viceprezident(ka) běží v USA už od roku 2012 na HBO.

Nejlepší režisérkou seriálového dramatu je Reed Moranová (Příběh služebnice), ocenění za nejlepší režii v žánru komediálního seriálu si převzal Donald Glover za seriál Atlanta.

Cenu pro nejlepšího herce v dramatickém seriálu si ze slavnostního večera v Los Angeles odnesl Sterling K. Brown, který se zaskvěl v sérii This Is Us. Ženskou obdobu ocenění dostala Elisabeth Mossová ze seriálu Příběh služebnice, kde ztvárnila hlavní roli zajaté dívky Offred. 

Nositelem ocenění pro nejlepšího herce v komediálním seriálu je Donald Glover (Atlanta), cena pro nejlepší komediální herečku náleží Julii Louisové-Dreyfusové za Viceprezident(ku).

Ceny Emmy jsou nejvýznamnější ocenění v oblasti televizní tvorby na světě. O vítězích rozhoduje na 22 tisíc členů Akademie televizních umění a věd. Letošním 69. ročníkem vyhlašování cen provázel moderátor noční televizní talk show televize CBS Stephen Colbert.

Sledujte celebrity na cenách Emmy. Komu to slušelo a komu méně? | Video: Reuters

Ten hned v úvodu neopomněl připomenout situaci, v jaké se nyní Amerika po volbě Donalda Trumpa prezidentem nachází.

Alec Baldwin přebírá cenu Emmy za parodii Donalda Trumpa
Alec Baldwin přebírá cenu Emmy za parodii Donalda Trumpa | Video: ZwanMonster / YouTube

"Ať už k prezidentovi máte vztah jakýkoliv, nemůžete popřít, že tvorba z poslední doby je Trumpem ovlivněná. Od diskusních pořadů, přes Domek z karet až po sérii American Horror Story." 

Pro sošku si na pódium přišel i Alec Baldwin, jenž uspěl v kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli v komediální sérii.

Porota ocenila jeho výkon v pořadu Saturday Night Live, kde spolu s Kate McKinnonovou v roli Hillary Clintonové parodoval Donalda Trumpa (podívejte se zde). Saturday Night Live si taktéž odneslo cenu v kategorii talks shows. 

"Asi bych měl říct: Díky, pane prezidente, tady je vaše Emmy," pronesl Baldwin za nadšeného potlesku publika.

Foto: Reuters
 

Právě se děje

Další zprávy